Rosberg chce Hamiltona porazit i lepším dýcháním

Rosberg chce Hamiltona porazit i lepším dýcháním

Týmový kolega je vždy tím největším soupeřem. V boji s ním rozhodují i maličkosti a je to zvláště důležité v okamžiku, kdy sedíte v mistrovském voze. Nico Rosberg prozradil, že přes zimu pracoval i na svém dýchání.

Může se to zdát jako hloupost, ale jezdci formule 1 velmi tvrdě trénují a to mimo jiné proto, aby měli dobrou fyzickou kondici a zejména ke konci náročných závodů neztráceli koncentraci.

„Letos se chci stát ještě lepším jezdcem,“ říká Rosberg. Němec podle svých slov začal pracovat hned po závodě v Abú Dhabí.

„Přes zimu jsem se naučil pár věci. Například mé dýchání je něco, na čem jsem mohl zapracovat, na dýchání v závodním autě. Když projíždíme rychlé zatáčky, tak zadržujeme dech, protože kvůli velkému přetížení se dýchá obtížně. Přes zimu jsem se na tom pokusil trochu zapracovat.“

Rosberg také říká, že je velmi motivovaný a snaží se hledat prostor pro zlepšení během testů. „Vím, jak úžasné je vyhrávat závody, vím, jaký je to pocit porazit Lewise a všechny tyto věci jsou extra motivací. Je velmi pravděpodobné, že budeme mít dobré auto, což je něco, co mě motivuje a těším se na to.“ 

Foto: Mercedes

Doporučujeme

Články odjinud