Rosberg: Bylo to jedno z mých tří nejlepších kol vůbec

Rosberg: Bylo to jedno z mých tří nejlepších kol vůbec

Němec v Singapuru vyjel pole position, Hamilton po chybách pouze třetí.

Nico Rosberg ozdobil svou jubilejní dvoustou velkou cenu ve formuli 1 vítězstvím v kvalifikaci. V ulicích Singapuru zajel bezchybné kolo a nejbližšímu soupeři Danielu Ricciardovi nadělil přes půl sekundy.

Němec, který v šampionátu ztrácí pouhé dva body na týmového kolegu a lídra průběžného pořadí Lewise Hamiltona vyjádřil nadšení ze svého výkonu, když svoje kvalifikační kolo zařadil mezi tři nejlepší v kariéře.

„Rozhodně z něj mám radost. Je to moje 200. velká cena. Rozhodně je tohle kolo mezi mými třemi vůbec nejlepšími, šlo to opravdu dobře,“ řekl nadšený Rosberg.

„V některých částech kvalifikace nebylo jasné, jak si povedeme například v porovnání s Red Bullem. Oni byli velice rychlí na superměkké směsi ve druhé části kvalifikace. Věděl jsem, že do toho musím dát všechno a něco vytáhnout, takže to bylo super.“

Rosberga v první řadě doplné Ricciardo, který díky dobrému výkonu ve druhé části kvalifikace do závodu odstartuje na trvanlivější superměkké směsi, zatímco pilot Mercedesu vyrazí do prvního stintu na ultraměkkém obutí. Australského soupeře se však nebojí.

„Obavy z něj nemám, ale samozřejmě si na něj budu dávat pozor. Red Bull byl v pátek rychlý, co se týče závodního tempa, zřejmě rychlejší než v kvalifikaci. Rozhodně bude hrozbou, hlavně s tou superměkkou směsí.“

Hamilton: Nico odvedl skvělou práci

Lewis Hamilton není v Singapuru zcela ve své kůži, což dokázal nejen chybou v závěrečném pokusu ve třetím tréninku, ale pak také v samotné kvalifikaci. Po prvním rychlém kole v Q3 byl se ztrátou sedmi desetin druhý za Rosbergem, druhé kolo pak ale pokazil několika chybami a spadl dokonce za Ricciarda. Frustrovaný není, nadšený však také ne.

„Nebyla to frustrující kvalifikace, jen to zkrátka pro mě není nejlepší víkend,“ poznamenal Hamilton. „Nezajel jsem příliš mnoho povedených kol, nepovedlo se mi dát je dohromady.“

„Nico odvedl skvělou práci a ukázal skutečný potenciál auta a já se zítra pokusím dostat alespoň o jeden krok vpřed a získat pro tým ten double."

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud