Rosberg by v Monaku rád přerušil Hamiltonovu vítěznou šňůru

Rosberg by v Monaku rád přerušil Hamiltonovu vítěznou šňůru

Mercedes zatím dominuje letošní sezóně formule 1. Úvodní závod sezóny vyhrál Nico Rosberg a od té doby nenašel přemožitele jeho kolega Lewis Hamilton. To by ovšem Rosberg rád v Monaku změnil.

Jedno první a čtyři druhá místa. To je dosavadní letošní Rosbergova bilance. Od závodu v Malajsii přitom byl vždy Rosberg zastíněn svým týmovým kolegou Hamiltonem, který v úvodním závodě v Austrálii neviděl cíl.

Díky dalšímu triumfu minulý víkend ve Španělsku se Hamilton dostal do čela průběžného hodnocení o tři body před Rosberga.

„S posledním víkendem v Barceloně jsem byl docela spokojený. Souboj v šampionátu je hodně vyrovnaný a získat v domácím závodě znovu výhodu by bylo skvělé, takže budu tlačit ještě více, aby tomu tak bylo,” řekl Rosberg.

Rosbergovy výsledky
ve Velké ceně Monaka

2010: 7. místo
2011: 11. místo
2012: 2. místo
2013: 1. místo

„Při testech v Barceloně jsem prožil úspěšný den, když jsme udělali nějaká vylepšení při brzdění a startech, což jsou dvě oblasti, ve kterých v tuto chvíli ztrácím.”

Problémy Rosberga na startech závodů potvrdil také šéf oddělení motorsportu Mercedesu Toto Wolff. Podle něj tým v Barceloně nasadil jistá vylepšení, která však nezafungovala tak, jak si stáj představovala.

„Na Nicově autě máme problém,” přiznal Wolff. „Zdá se, že je to v oblasti spojky. Pro Barcelonu jsme měli nějaká vylepšení, která však nebyla taková, jaká jsme očekávali. Do Monaka to musíme vyřešit, jelikož tam je to docela klíčové.”

Doporučujeme

Články odjinud