Ron Dennis prý končí ve vedení McLarenu

Ron Dennis prý končí ve vedení McLarenu

Ron Dennis by měl brzy skončit v roli ředitele a předsedy představenstva McLaren Group.

Ronu Dennisovi (69) na konci letošního roku vyprší smlouva a podle Autosportu nebude prodložena. 

Dennis v McLarenu působí od roku 1980. McLaren Technology Group tak bude mít možná nového šéfa. Do skupiny nespadá McLaren Automotive, který má jinou vlastnickou strukturu i vedení.

Dennis není jen šéfem ale také akcionářem – vlastní 25 % podíl. Dalších 25 % drží Mansour Ojjeh a 50 % bahrajnská společnost. Dennis se už delší dobu snaží svůj podíl v týmu navýšit, ale zatím neúspěšně.

Mluvčí McLarenu úvahy o odchodu Dennise z McLarenu popřel. Dennis podle něj kategoricky odmítl, že by odcházel. „Navíc smluvně zůstává jako ředitel a předseda představenstva McLaren Technology Group a vlastní 25 % skupiny – stejně jako Mansour Ojjeh.“

„Během mnoha let, mnoha desítek let, vedli akcionáři McLarenu často dialog na téma různých akciových pohybů a reorganizací a Ron a Mansour byli vždy ústředním bodem těchto jednání.“

Podrobnosti o současných jednáních prý ale McLaren odhalovat nebude.

Dennis vstoupil do McLarenu se svými partnery v roce 1981, kdy tým koupil od Eeddyho Mayera a Tylera Alexandera. Během jeho éry získal tým 7 titulů v Poháru konstruktérů a 9 mezi jezdci. 

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud