Ron Dennis potvrdil odchod z vedení McLarenu

Ron Dennis potvrdil odchod z vedení McLarenu

Ron Dennis odchází z vedení McLarenu, ve které působil od začátku 80. let.

Ron Dennis vlastní 25 % akcií skupiny a to stejně, jako jeho bývalý spojenec Mansour Ojjeh. Polovinu akcií vlastní bahrajnský investiční fond Mumtalakat.

Už o víkendu se objevily informace, že se Dennis snaží u soudu zabránit tomu, aby ho ostatní akcionáři poslali na nucenou dovolenou.

Dnes Ron Dennis potvrdil, že ve vedení McLarenu končí. Ve svém prohlášení uvedl, že tak učinil na základě rozhodnutí většinových akcionářů, kteří ho chtěli poslat ne dovolenou.

„Dennis zůstává členem představenstva McLaren Technology Goup a McLaren Automotive Limited a významným akcionářem obou společností. Hodlá dostát svým závazkům vůči skupině před uvedením nového technologického investičního fondu v pozdější fázi roku 2017,“ uvádí se v prohlášení.

Dennis uvedl, že je zklamaný z toho, že ho TAG, Mumtalakat a další velcí akcionáři donutili odejít. „A to navzdory silnému varování zbytku manažerského týmu o možných důsledcích jejich počínání na podnikání. Důvody, které uvádějí, jsou zcela falešné. Můj styl řízení byl vždy stejný a je takový, který umožnil McLarenu, aby se stal automobilovou a technologickou skupinou, která získala 20 šampionátů a vyrostala do byznysu s obratem 850 milionů liber ročně.“

TAG ani Mumtalakat podle Dennise nesdílejí jeho vizi McLarenu a skutečného potenciálu růstu. 

Své akcie si chce Dennis ponechat. „Budu i nadále využívat svůj významný podíl v obou společnostech a mé působení v představenstvech k ochraně zájmů a hodnot McLarenu a formování jeho budoucnosti.“ 

Dennis potvrdil, že hodlá založit v příštím roce nový investiční fond. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud