Staněk: Cítil jsem, že mě Trident opravdu chce. Dali nám super podmínky | Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Staněk: Cítil jsem, že mě Trident opravdu chce. Dali nám super podmínky

Romana Staňka již za necelé dvě měsíce čeká debut ve formuli 2. Osmnáctiletý pilot se proto již na svou premiéru v nejvyšší juniorské sérii intenzivně připravuje.

Českého závodníka Romana Staňka letos čeká velká výzva, když po třech letech ve formuli 3 zamíří do formule 2, která je považována za předpokoj královny motorsportu.

Situaci Staňkovi uhlehčuje alespoň skutečnost, že bude i nadále působit v italském týmu Trident, takže si nebude muset zvykat na úplně nové prostředí.

„Nechci říct, že tlačili z jejich strany, ale chtěli mě mít v týmu pro formuli 2,“ řekl Staněk Radiožurnálu Sport s tím, že si v roce 2022 s týmem hodně sedl, což jistě napomohlo i prodloužení spolupráce.

„Dali nám dobrou nabídku a super podmínky. Smlouvu jsem podepsal už v minulém roce, ale až teď se to oznámilo,“ přiblížil český závodník, který vloni skončil ve formuli 3 s jednou výhrou celkově pátý.

Přípravy na sezonu v plném proudu

Jelikož sezona F2 začíná poměrně brzy, přípravy Staňka na novou sezonu jsou již v plném produ.

„Už teď se celý leden v Itálii připravuji na sezonu. Jezdím na simulátoru, makám a dělám všechno proto, aby to tento rok vyšlo," vysvětlil rodák z Valašského Meziříčí, jenž si aktuální vůz F2 vyzkoušel už vloni při testech v Abú Zabí a může ho tak porovnávat s F3.

„Formule 2 má daleko větší výkon a více aerodynamiky. Také závody jsou delší. Budu se muset co nejrychleji adaptovat. Už se ale těším, až sezona začne,“ dodal Staněk, jehož debut v nejvyšší juniorské formulové sérii proběhne 4. března v Bahrajnu.

Doporučujeme

Články odjinud