Romain Grosjean založil vlastní tým pro esport

Romain Grosjean založil vlastní tým pro esport

Francouzský pilot týmu Haas Romain Grosjean se zařadil do skupiny jezdců, kteří mají vlastní tým pro esport. Grosjeanova nová virtuální závodní stáj nese název R8G Sim Racing Team.

Francouz založil esportový tým R8G Sim Racing za účelem startů v různých simracingových soutěžích na různých platformách. Grosjeanovým cílem je to, aby se jeho stáj stala jedním z nejsilnějších hráčů na scéně virtuálních závodů.

„Jsem pyšný na založení mého vlastního esportového týmu, protože jsem zapálený do motorsportu, inovací a rád čelím novým výzvám,“ uvedl Romain Grosjean pro motorsport.com.

„Stvořili jsme unikátní týmovou strukturu, která nám pomůže naplnit naše ambiciózní cíle.“

Čtyřiatřicetiletý účastník 164 velkých cen F1 chce také prostřednictvím svého nového virtuálního týmu dopomoci některým simracerům k zisku reálné sedačky v závodním voze. Tímto způsobem se k reálnému závodění v minulosti dostali třeba vítězové projektu Nissan GT Academy Lucas Ordóňez a Jann Mardenborough. Oba zmínění se od playstationu propracovali až na startovní rošt v Le Mans.

„Talent některých jezdců v simracingu je ohromující. Naším cílem je pracovat s těmito jezdci a dostat je na reálné okruhy. To je vzrušující představa pro každého, kdo je zapojen v projektu R8G Sim Racing Team,“ vysvětlil Grosjean.

Do projektu jsou zapojeni i partneři Grosjeanova týmu Haas Richard Mille a MindMaze. Nový virtuální tým francouzského pilota navíc spolupracuje s Triple A e-Sports, pro který mimo jiné závodil bývalý pilot DTM Daniel Juncadella.

Ze současných či bývalých pilotů formule 1 má kromě Grosjeana vlastní tým pro esport třeba Fernando Alonso. Romain Grosjean je na scéně virtuálních okruhů stále nováčkem a ještě se nezúčastnil ani jedné oficiální virtuální grand prix. Další příležitost dostane Francouz narozený ve švýcarské Ženevě 3. května, kdy měla být původně na programu Velká cena Nizozemska v Zandvoortu.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud