Romain Grosjean přestupuje do IndyCar. Bude jezdit za tým Dale Coyne Racing | Foto: Getty Images / Peter Fox

Foto: Getty Images / Peter Fox

Romain Grosjean přestupuje do IndyCar. Bude jezdit za tým Dale Coyne Racing

Spekulovalo se o tom už nějaký ten čas, ale dnes to bylo oficiálně potvrzeno. Romain Grosjean se po konci ve formuli 1 přesouvá na amerického scénu.

Zatímco Kevin Magnussen zatím zkouší štěstí v IMSA, Romain Grosjean přestoupí do IndyCar. Dnes byl potvrzen jako jezdec týmu Dale Coyne Racing.

Grosjean přemýšlel nahlas o IndyCar už v minulosti, ale váhal kvůli oválům a také rodině. Nakonec si ale „všiml“, že oválů je v aktuálním kalendáři velmi málo a americké formule tak byly ve hře. 

Francozský závodník se zúčastní všech 13 závodů na okruzích a městských tratích. Účast ve dvou závodech na Texas Motor Speedway a ovále v Indianapolis však vyloučil. Pro Autosport uvedl, že si vyzkouší ovál Gateway.

„Z této příležitosti závodit v USA v seriálu IndyCar jsem velmi nadšený,“ řekl Grosjean.

„Před nadcházející sezónou jsem měl před sebou různé možnosti a závodění v IndyCar bylo mým favoritem, i když na ovály ještě nejsem připravený!“

„IndyCar má mnohem rovnější podmínky, než na jaké jsem byl ve své dosavadní kariéře zvyklý. Bude vzrušující být znovu ve hře o pódia a vítězství.“

Grosjean se stále zotavuje ze své nehody v Bahrajnu. Potvrdil, že jeho levá ruka se stále hojí, ale sezónu v IndyCar by to nemělo ovlivnit.

Dale Coyne Racing byl založen v polovině 80. let. V Indy Car jezdí s motory Honda. Vloni za něj jezdili James Davison (jen v Indy 500 ) a po celou sezónu Álex Palou a Santino Ferrucci.

Nejlepším umístěním bylo jedno třetí místo. Poslední vítězství získal pro tým v roce 2018 bývalý jezdec F1, který je navíc stejně jako Grosjean Francouz – Sébastien Bourdais. V roce 2004 odjel za tým v Champ Car jeden závod český jezdec Jarek Janiš. 

Sezóna IndyCar začíná 18. dubna na okruhu Barber v Alabamě. 

Doporučujeme

Články odjinud