Robert Wickens usedl poprvé do formule 1, testoval pro Virgin

Robert Wickens usedl poprvé do formule 1, testoval pro Virgin

Kanadský závodník Robert Wickens se dočkal premiéry ve voze formule 1, svůj monopost mu dal k dispozici ve Vairanu tým Virgin.

Britsko-ruská stáj zavítala v úterý do Vairana, kde uskutečnila svůj letošní třetí test aerodynamiky na rovince. Do vozu posadila Roberta Wickense, jenž závodí ve formuli Renault 3,5.

Tým pokračoval v práci na aerodynamickém balíku, který poprvé nasadil v italské Grand Prix v Monze. Wickens odjel celkem 210 kilometrů.

"Jízda s tímto vozem představuje přirozený krok při mém pokroku a učení se v roli záložního jezdce Virginu," komentoval Kanaďan. "Stejně jako všichni jezdci chci trávit čas v sedačce a práce, kterou jsme odvedli, bez pochyb sehraje důležitou roli v týmovém programu vývoje aerodynamiky." 

"Byl to dobrý den a byl jsem rád, že jsem si auto vyzkoušel, i když jen na rovince, poté, co jsem v posledních měsících sledoval za volantem Tima a Jeroma."

Testovací den se ovšem neobešel bez problémů, na jeho začátku působil potíže motor, ale technici Cosworthu rychle našli řešení.

"Robert odvedl při svém debutu v testu formule 1 skvělou práci," hodnotil šéf týmu John Booth. "V MVR-02 seděl poprvé a řízení a ovládání vozu se přizpůsobil rychle. Byla to pro něj velmi pozitivní zkušenost a zvládl ji dobře."

Doporučujeme

Články odjinud