Robert Kubica si vyzkouší Rally Monte Carlo

Robert Kubica si vyzkouší Rally Monte Carlo

Polský jezdec a velký fanoušek rally do závodního speciálu usedne 19. ledna příštího roku. Pokusí se vylepšit výsledek z loňského roku.

Je přitom nasnadě, že výsledek ze začátku letošního roku Kubica vylepší každopádně. Jeho vůz Renault Clio R3 tehdy vypověděl službu ještě před samotným startem.

Podnik v Monte Carlu patří k nejznámějším rallyovým závodům. Patří k nejnevyzpytatelnějším soutěžím. Jezdcům situaci vůbec neusnadňuje počasí a kombinace deště, sněhu a bláta. Jezdí se jak za denního světla, tak i v noci.

Zatím není jisté, který vůz tentokrát Polák osedlá. Obvykle se v jeho případě jednalo o Renaulty. Vzhledem ke vstupu automobilky Proton do dnes již bývalého týmu F1 a Kubicova zaměstnance, je možné, že rodák z Krakowa usedne za volant modelu Satrie.

Jelikož Rally Monte Carlo není součástí mistrovství světa světového šampionátu rally, bude Kubica soupeřit se závodníky z IRC (Intercontinental Rally Challenge), tedy série, v níž si dobré renomé dokázaly vybudovat vozy české Škodovky.

Doporučujeme

Články odjinud