Robert Kubica poskytl první rozhovor po své nehodě

Robert Kubica poskytl první rozhovor po své nehodě

Pilot týmu Renault Robert Kubica poprvé veřejně promluvil po své únorové nehodě v rallye, kvůli které nemohl nastoupit do letošní sezóny.

"Zdravím všechny, tady mě máte. Omlouvám se za zpoždění, ale chtěl jsem počkat na chvíli, kdy se budu konečně moci s vámi podělit o pozitivní zprávy. Nejdříve bych chtěl velmi poděkovat svým fanouškům, jejichž podpora byla od mé únorové nehody v Itálii neuvěřitelná. Jsem doslova zaplaven dopisy, různými dárky a předměty. A zdá se, že jich přichází pořád stejně hodně. Také chci poděkovat všem lidem ze světa formule 1, kteří mi různými způsoby vyjádřili podporu v těžké situaci, ve které se nacházím."

Roberte, je to něco přes deset týdnů od vaší nehody, jak se cítíte?
Robert Kubica: "Začínám se teď cítit mnohem lépe. Moje rekonvalescence postupuje dobře. Moje síla a váha každým dnem rostou, takže nemocnici Santa Corona opustím velmi brzy."

Když přesně opustíte nemocnici?
RK: "Přesné datum zatím neznám, ale doufám, že to bude v průběhu následujících deseti dnů."

Co se týče zranění vaší ruky, jak jste na tom s pohyblivostí?
RK: "Pohyblivost mé ruky je omezená, ale to je v takové situaci celkem normální, protože dotčené svaly ruky jsou stále velmi slabé kvůli dlouhému období nehybnosti. Každým dnem se to určitě zlepšuje."

Můžete nám něco říct o své rehabilitaci?
RK: "Jakmile odejdu z nemocnice, zamířím domů do Monaka na krátký odpočinek. Pak se přesunu k doktoru Ceccarellimu do Itálie, kde začnu intenzivní rehabilitační program a úvodní lehký tréninkový program. Tyto dva programy se budou postupně překrývat, v závislosti na rychlosti mé rekonvalescence."

Reakce fanoušků byly úžasné, jak vám jejich podpora pomohla při uzdravování?
RK: "Musím přiznat, že byla opravdu úžasná, ano, hodně mi pomohla. Skutečně jsem si neuvědomoval, že mě podporuje tolik fanoušků. Byl jsem velmi polichocen a slibuji jim, že až se vrátím, budu odvádět absolutní maximum."

Jste po celou dobu v pravidelném kontaktu s týmem?
RK: "Ano, samozřejmě. Hlavně od začátku sezóny. Jsem ve spojení se svými inženýry a říkají mi, co se děje v průběhu závodních víkendů. Posílají mi zprávy ze závodů, abych se udržel v obraze a měl všechny informace, jako kdybych byl na okruhu. Eric Boullier (šéf týmu) je také se mnou v neustálém kontaktu, informuje se o mém zdravotním stavu."

Sledoval jste všechny letošní závody? A jak hodnotíte dosavadní výkony týmu Lotus Renault GP?
RK: "Ano, sledoval jsem je, a není pochyb, že začátek sezóny měl tým dobrý. Potenciál vozu, který jsem zaznamenal už v únorovém testu ve Valencii, se zdá být potvrzen. Jako obvykle je důležité, aby vývoj v Enstonu produkoval pravidelná vylepšení, abychom udrželi tuto úroveň výkonnosti. Naši lidé odvedli s tímto vozem skvělou práci a jsem si jistý, že se budou dál zlepšovat."

A nakonec, co byste chtěl vzkázat svým fanouškům ve formuli 1?
RK: "No, prostě si dál užívejte podívanou ve formuli 1, i když tam v tuto chvíli nejsem. Co se mě týče, pokusím se využít tuto těžkou zkušenost k tomu, abych se vrátil co nejsilnější."

Doporučujeme

Články odjinud