Riskoval můj život, naštvaný Ocon se opřel do týmového kolegy

Riskoval můj život, naštvaný Ocon se opřel do týmového kolegy

Esteban Ocon z týmu Force India byl velmi naštvaný na svého týmového kolegu Sergia Péreze za vzájemnou kolizi, ke které došlo během Velké ceny Belgie.

Oba piloti se přitom v závodě potkali dvakrát. A pokaždé ve stejném místě, v nájezdu do zatáčky Eau Rouge. Nejprve došlo mezi oběma vozy ke kontaktu v prvním kole, podruhé pak v 29. kole.

Při druhém kontaktu, kdy Pérez sevřel Ocona mezi svůj vůz a boxovou zeď, si přitom oba piloti poškodili své vozy - Ocon si poškodil přední křídlo a Pérez dostal defekt pravé zadní pneumatiky. Kvůli úlomkům následně vyjel na trať safety car.

„Akceptuji ten první kontakt, byli jsme tři vedle sebe a možná mě neviděl, ačkoliv si myslím, že ano, ale ten druhý už byl za hranou. Riskovat naše životy pro nic. Riskoval můj život, 300 km/h v nájezdu do Eau Rouge.“

Ředitelství závodu incident mezi oběma piloty prošetřilo, rozhodlo se však neudělit za něj žádný trest. Ocon nakonec v závodě obsadil deváté místo a Pérez dvě kola před cílem odstoupil.

„Přišli jsme o spoustu bodů, měl by to být profesionální pilot, dnes to ale neukázal. S jinými týmovými kolegy to nikdy neudělal, nevím proč to dělá se mnou. Budu s ním mluvit jako chlap s chlapem, a řeknu mu pravdu. Bude mít dítě, nevím, jestli chce zemřít nebo co... je to směšné.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud