Ricciardovi zbyl jen jeden motor

Ricciardovi zbyl jen jeden motor

Čtyři závody, tři odepsané motory. Taková je bilance Daniela Ricciarda nebo spíše jeho vozu a ještě konkrétněji Renaultu.

Daniel Ricciardo předvedl velmi efektní průjezd cílem, když se z jeho vozu mohutně zakouřilo jen 200 metrů před cílem. Australan o jinak dobré šesté místo nakonec nepřišel.

„Probíhaly ohňostroje a motor měl pocit, že by se měl připojit,“ řekl Christian Horner. „Byl to spektakulární finiš, ke kterému došlo 200 metrů před cílem, ale měli jsme dostatečnou rychlost na to, abychom překročili cílovou čáru. Myslím, že z motoru bude v budoucnu konferenční stolek.“

Ve Španělsku by měl Ricciardo nasadit svůj čtvrtý motor, což znamená, že v pátém závodě sezóny vyčerpá počet spalovacích motorů na sezónu. Při nasazení dalšího přijde penalizace odsunu o 10 míst.

Horner ale Renault nekritizuje. „Měli jsme problémy v každém závodě. Mezi Čínou a Bahrajnem jsem jel do Paříže a měl konstruktivní debatu s Jerome Stollem, který je hlavním členem představenstva. U Renaultu nechtějí být v této pozici. Chtějí v F1 soutěžit a chtějí vyhrávat. Nechtějí být v situaci, ve které jsou. Nebude to ale zadarmo. Musím uznat, že Renault je odhodlán najít řešení.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud