Ricciardo vidí ve změnách pravidel ideální příležitost postavit se Vettelovi

Ricciardo vidí ve změnách pravidel ideální příležitost postavit se Vettelovi

Daniel Ricciardo považuje své šance v interním týmovém souboji za větší díky novým vozům, se kterými se budou muset vyrovnat všichni jezdci.

Po relativně nezkušeném Ricciardovi chce Red Bull, aby nejpozději v polovině sezóny byl blízko čtyřnásobnému mistru Vettellovi. Australan věří, že mu tento úkol usnadní změny pravidel.

"Posledních pár let s vozem hodně dominoval (Vettel)," řekl Autosportu. "Kdyby nedošlo k žádným změnám, tak by asi dál dominoval."

"S těmito změnami by se mohly podmínky alespoň trochu vyrovnat. Doufejme, že s tímto novým kompletem nebude tak dominantní, jak byl. Určitě to je v jistém ohledu pro mě lepší."

Bývalý pilot týmu Toro Rosso také uznává, že on sám bude muset přidat v technickém chápání vozu, aby se s Vettelem mohl měřit.

"V tomto ohledu mám asi co dohánět, ale doufejme, že se mi to podaří rychle. Tým kolem mě to urychlí, vzhledem k úrovni jejich zkušeností."

"Snad mě do toho dostanou rychle, pak udělám vše, abych se co nejrychleji dostal na jeho technickou úroveň. Ale přirozeně to bude chvíli trvat."

Doporučujeme

Články odjinud