Ricciardo v Bahrajnu ve druhé řadě, Verstappen v kvalifikaci boural

Ricciardo v Bahrajnu ve druhé řadě, Verstappen v kvalifikaci boural

Daniel Ricciardo z Red Bullu se díky penalizaci Lewise Hamiltona posune na roštu o jedno místo a do Velké ceny Bahrajnu vozů formule 1 odstartuje ze čtvrté pozice. Jeho týmový kolega Max Verstappen už v první části po smyku narazil do bariéry a bude na roštu patnáctý.

Ricciardo, který vyhrál první páteční trénink, ve třetí části kvalifikace zajel čas 1:28.398, čímž o 440 tisícin zaostal za nejrychlejším Sebastianem Vettelem.

V kvalifikaci obsadil pátou pozici, ale Hamilton, který bude odsunut o pět míst, jej posune na čtvrté místo na roštu. Ricciardo přitom věří, že dvojice Ferrari je dosažitelná.

„Bylo to vyrovnanější, než jsme čekali,“ řekl Ricciardo. „Myslím, že na pole position to bylo asi čtyři desetiny nebo tak, to je uspokojivé. Stále je to ale frustrující, že taháme za kratší konec.

To kolo. Byly tam drobnosti, možná by šla ještě desetina stáhnout, ale nemyslím, že bych se mohl posunout pořadím vpřed. Myslím, že Lewis na mě stále měl pár desetin. Ano, frustrující, že tak blízko, ale povzbudivé, že tam nebyla žádná velká ztráta.“

Pro Verstappena skončila kvalifikace nehodou

Max Verstappen sice dokázal v první části kvalifikace zajet dostatečně dobrý čas na to, aby postoupil do druhé části, do té však již nevyjel. Po zajetí času 1:29.374 najel hned Verstappen do dalšího rychlého kola, aby, jak uvádí Autosport, pomohl vyřešit nastavení motoru.

Na výjezdu z druhé zatáčky však Verstappen nezvládl uhlídat svůj vůz, roztočil se, narazil do bariéry a poškodil si zavěšení levého předního kola.

„Bylo to smolné,“ řekl Verstappen. „Trochu jsem prostudoval data a viděl jsem, že jsme měli o 150 koní více, což je trochu zvláštní. Ta zatáčka se nedá projet naplno, ale bylo to jako byste vypnuli tlačítko. Poměrně agresivně se roztočila zadní kola a já se roztočil.

Vůbec jsem to nečekal. Se 150 koni navíc se to najednou stalo a už když jste na limitu, tak je to docela hodně.“

Za Verstappena se postavil také šéf týmu Christian Horner.

„To je prostě závodění,“ řekl Horner pro Sky Sports. „To kolo rozhodně nemohlo být rychlejší, bylo to čistě o tom dát motoru příležitost seznámit se s optimálním nastavením. Byla to chyba, ale bude mít možnost dostat se z toho.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud