Ricciardo: U Toro Rosso místo asi nebude, ale mohl bych závodit jinde

Ricciardo: U Toro Rosso místo asi nebude, ale mohl bych závodit jinde

Daniel Ricciardo se domnívá, že si Alguersuari a Buemi své závodní sedačky udrží, proto zřejmě bude moci závodit znovu jen mimo týmy Red Bullu.

Ricciardo je jedním ze čtyř juniorů Red Bullu, konkurencí v boji o závodní sedačky jsou mu Alguersuari, Buemi a Vergne. "V tuto chvíli se zdá, že Toro Rosso zůstane u toho, co má," prozradil Ricciardo pro list The West. "Nebylo to jednoznačně řečeno, ale takhle jsem to pochopil."

Pokud se tedy australský závodník nemýlí, Toro Rosso bude i příští rok pokračovat s Buemim a Alguersuarim. Ricciardo tak může znovu pomýšlet na podobný scénář, který ho do závodů dostal letos s HRT.

"Je tu slušná šance, že pokud budu příští rok na startovním roštu, bude to s dalším ne-Red Bull týmem. Ale dobrá zpráva asi je, že jsem stále pod smlouvou s Red Bullem. Souhlasili, že se mnou budou pokračovat," uvedl.

Ricciardo chce v každém případě závodit, protože návrat do role záložního jezdce by považoval za krok zpět. U HRT už ale asi místo nebude, a tak by ho Red Bull mohl umístit do Lotusu, který v těchto dnech mění název na Caterham.

Majitel Caterhamu Tony Fernandes sice opakovaně potvrdil Heikkiho Kovalainena a Jarna Trulliho, ale podle Ricciarda je pravda, že sedačka italského jezdce není jistá.

"Řekl bych, že tu šance je, ale podle mě to zatím nic víc není, jen šance," řekl ke svému možnému umístění do Caterhamu. "Byl by to krok nahoru vůči letošnímu roku, takže to není špatné. Pochybuji, že by příští rok bojovali o body."

"Pořád se budou pohybovat na konci startovního pole, ale myslím, že dělají dobrý pokrok. Pokud by byl Kovalainen mým týmovým kolegou, byl by dobrým měřítkem. Vyhrál Grand Prix a letos rozdrtil Trulliho."

Doporučujeme

Články odjinud