Ricciardo si v roli třetího jezdce Toro Rosso zajezdí v trénincích

Ricciardo si v roli třetího jezdce Toro Rosso zajezdí v trénincích

V roce 2011 doplní závodní dvojici Toro Rosso Daniel Ricciardo jako třetí jezdec a nebude to jen formální role. Tým ho bude nasazovat do prvních pátečních tréninků.

Toro Rosso popřelo všechny spekulace a znovu potvrdilo, že jeho závodní dvojice zůstane nezměněná, barvy juniorské stáje Red Bullu budou i nadále hájit Sébastien Buemi a Jaime Alguersuari. Pomáhat jim bude jako záložní jezdec Daniel Ricciardo.

Jedenadvacetiletý Australan zářil v testech mladých talentů v Abú Zabí, oba dva dny byl jednoznačně nejrychlejší. Formuli 1 si vyzkoušel už při loňských testech. V příští sezóně bude sbírat zkušenosti na závodních okruzích v pátečních trénincích, vůz mu budou střídavě půjčovat Buemi a Alguersuari.

"Mojí hlavní prioritou pro rok 2011 je vyhrát šampionát formule Renault 3,5, ale konečným cílem je stát se pilotem formule 1 na plný úvazek a tato role představuje ten nejlepší krok k jeho splnění," řekl Ricciardo.

Šéf týmu Toro Rosso Franz Tost naznačil, že Ricciardo poslouží i jako motivace pro závodní piloty. "I když Daniel už ve formuli 1 testoval, jezdění během pátků před Grand Prix ho seznámí s tlakem závodního víkendu. Jsem si také jistý, že přítomnost hladového mladíka udrží naše jezdce ve střehu," uvedl.

Doporučujeme

Články odjinud