Ricciardo si stěžuje na Verstappenovo chování v rakouské kvalifikaci

Ricciardo si stěžuje na Verstappenovo chování v rakouské kvalifikaci

Daniel Ricciardo je po kvalifikaci na Velkou cenu Rakouska vozů formule 1 naštvaný na tým Red Bull a svého týmového kolegu Maxe Verstappena poté, co mu nedal možnost vyvézt se na rovince za jeho vozem ve větrném pytli.

Verstappen obsadil v kvalifikaci páté a Ricciardo sedmé místo na roštu. Podle Australana přitom jejich pozice mohly být ještě lepší, kdyby mu jeho týmový kolega pomohl a on se mohl vyvézt ve větrném pytli za jeho vozem.

„Abych pravdu řekl, tak mě to ani velmi nepřekvapilo. Měli jsme tři jízdy a já jen pro všechny rozrážel vzduch. Kdyby měl tak jeden pokus, bylo by to fér. Jen s tím nejsem spokojený, to je všechno,“ řekl Ricciardo.

Takto jsme se dohodli, reaguje Verstappen

Verstappen přitom svůj přístup v dnešní kvalifikaci na Red Bull Ringu obhajuje disciplínou a dohodou, kterou mají uvnitř týmu.

„Před víkendem se vždy dohodneme na tom, kdo pojede vpředu. Já jel vpředu na okruhu Paula Ricarda, on byl vpředu v tom závodě před tím. Probrali jsme to, že o tomto víkendu měl být vpředu on. Je to velmi jednoduché. V každé jízdě na Paul Ricard jsem byl vpředu, takže tady musíme udělat to samé,“ řekl Verstappen.

I přes Ricciardovu nespokojenost má Verstappen v celé situaci jasno.

„Chceme zajet co nejlepší možnou kvalifikaci a samozřejmě se chcete navzájem porazit a mít z toho výhodu. Když ale tým řekne, že 'celou kvalifikaci musíš jet vpředu', tak to musíte udělat. To jsem udělal na Paul Ricard a teď je na řadě Daniel. Jak jsem řekl, vždy se snažíme o co nejlepší pozice. Mezi námi to vše bude dobré.“

Foto: Getty Images / Patrik Lundin

Doporučujeme

Články odjinud