Ricciardo si myslel, že letos bude bojovat o titul

Ricciardo si myslel, že letos bude bojovat o titul

Daniel Ricciardo před letošní sezónou Formule 1 věřil, že může bojovat o titul mistra světa. Po několika závodech musel svůj přístup změnit.

Loni stihl pilot Red Bullu do letní přestávky vybojovat dvě vítězství a tři třetí místa. V posledních sedmi závodech přidal ještě jeden triumf a další dvě třetí příčky, které mu v konečném hodnocení pomohly ke třetí pozici za dvěma jezdci Mercedesu Lewisem Hamiltonem a Nicem Rosbergem.

Australan byl přitom frustrován motorem Renault, který neměl dostatečný výkon. „Abych pravdu řekl, nebylo to snadné,” přiznal Ricciardo Autosportu.

„Do letošní sezóny jsem přišel povzbuzen z loňského roku a byl jsem opravdu připraven bojovat o titul. I po prvních pár závodech jsem si říkal 'Bude to v pořádku, dokážeme to, dokážeme to'.”

„Až do Maďarska (kde skončil třetí - pozn. redakce) se to ale nezlepšilo, a já tak musím změnit svůj přístup.”

„To neznamená, že musím změnit svou práci v samotném autě při řízení, ale přístup z celkového pohledu.”

„Když víte, že můžete dojet jen kolem šestého místa, tak musí člověk udělat něco pro to, aby zůstal motivovaný. Samozřejmě mám stále motivaci pro závodění, chci ale zdůraznit, že když bojujete o vítězství, tak najít motivaci je mnohem snazší.”

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud