Ricciardo si chce v roce 2013 vysloužit angažmá u Red Bullu

Ricciardo si chce v roce 2013 vysloužit angažmá u Red Bullu

Australan si uvědomuje, že v příštím roce na něho bude kladen větší tlak než v průběhu debutové sezony. Ve stejné situaci bude i kolega Vergne.

Mark Webber nemládne a je jisté, že dříve nebo později se jeho dny u stáje Red Bull naplní. Rakouský tým má velkou líheň talentů a Toro Rosso je dobrou testovací štací úspěšnějších mladých pilotů. Každoročně si piloti Toro Rosso brousí zuby na Webberovo místo, vzpomeňme například na Sébastiena Buemiho. Dosud ale nikdo nedostal důvěru. Stejný cíl, to jest postoupit do A týmu Red Bullu, si přirozeně kladou i Daniel Ricciardo a Jean-Éric Vergne. 

Ricciardo nicméně tuší, že ho nečeká jednoduchá práce. Velké naděje ovšem vkládá v nový vůz stáje z Faenzy:

"Uvědomuji si, že budu pod tlakem a že moje ambice pro rok 2013 musí být vyšší. Nijak nezakrývám, že budu potřebovat získat pódiové umístění a že jsem toho schopen. Udělám pro to všechno. Mou achillovou patou v první sezoně byl nedostatek agresivity, hlavně pak v úvodních závodech. Dá se říci, že jsem byl takový protipól Romaina Grosjeana. Myslím si ale a věřím, že se mi konečně podařilo najít správné vyvážení mých schopností. 

Mohu prozradit, že jsem si už prohlédl nový vůz a od toho starého se výrazně liší. Měl by být také o poznání lepší. Zkrátka a dobře, rozhodně to není takový typ vozu, který by byl jen slabě vylepšenou kopií vozu předešlého," řekl Ricciardo pro Autosprint.

Doporučujeme

Články odjinud