Ricciardo se stále nesmířil se svou penalizací ze Suzuky

Ricciardo se stále nesmířil se svou penalizací ze Suzuky

Danielu Ricciardovi zkazila závodní víkend v Japonsku penalizace projetí boxovou uličkou, kterou mu stewardi udělili za způsob, jakým předjel Adriana Sutila.

Australan se pustil do německého soupeře v zatáčce 130R po vnější straně, přičemž vyjel mimo trať. Vrátil se před Sutilem a místo mu nedal zpět, za což byl potrestán, protože podle pravidel si jezdci nesmí pomáhat vyjetím mimo trať.

"Někdy se celý víkend točí jen kolem jednoho rozhodnutí," posteskl si Ricciardo. "Jsem si celkem jistý, že bez penalizace průjezdu boxy bych ze Suzuky odjížděl se slušnou porcí bodů a velmi spokojený s naší víkendovou prací. Místo toho jsem odjel, no, řekněme zklamaný."

Když se dozvěděl o penalizaci, myslel si, že je za něco jiného, a akceptoval ji. Pravdu se dozvěděl až později.

"Byl jsem skutečně překvapený, že mě stewardi potrestali za předjetí Sutila. Když mi můj inženýr řekl, že jsem dostal trest, nikdy mě nenapadlo, že je to za tohle. Když jsem dřív v závodě byl na tvrdých pneumatikách v jiné fázi, udělal se za mnou velký vlak aut, takže jsem si myslel, že jsem možná udělal něco špatného v tu dobu."

"Myslel jsem si, že jsem možná zakličkoval, když jsem se bránil před Hülkenbergem, nebo že jsem ho možná vytlačil. Nemyslel jsem si, že se to stalo, ale ve zpětných zrcátkách se to těžko soudí. Když jsem slyšel, za co to skutečně bylo, byl jsem... Jak říkám, překvapený."

Doporučujeme

Články odjinud