Ricciardo se musí zlepšit v kvalifikacích

Ricciardo se musí zlepšit v kvalifikacích

Daniel Ricciardo v konečném hodnocení letošní sezóny formule 1 porazil svého týmového kolegu z Red Bullu Maxe Verstappena, uvědomuje si však, že v příštím roce musí zlepšit své výkony v kvalifikacích.

Letos Ricciardo v kvalifikaci porazil Verstappena sedmkrát, v závodech Verstappena často zradila technika, když ale závod dokončili oba piloti Red Bull, byl Ricciardo lepší pouze dvakrát.

V konečném hodnocení byl výše Ricciardo, když obsadil páté místo před šestým Verstappenem i přesto, že Nizozemec vyhrál dva závody, zatímco Australan jen jeden.

„Nemohu popřít, že Max byl v letošním roce v kvalifikacích častokrát lepší. Kvalifikace přitom vždy byla mou silnou stránkou,“ řekl Ricciardo.

„Rozhodně se v kvalifikacích musím zlepšit. První část je o tom pochopit, co jsem letos neudělal tak dobře jako v loňském roce.“

Ricciardo podle svých slov neztrácel na svého týmového kolegu v kvalifikacích tolik, ale půl desetiny je stále půl desetiny.

„Může to rozhodnout o pole position, může to rozhodnout o titulu,“ dodal. „Musíme bojovat o všechno, a to je dobře.“

„V minulosti by vám s některými týmovými kolegy tu a tam prošla malá chyba a stále byste byli vpředu. Teď už ne. Neustále na sebe vyvíjíme tlak. Myslím, že letos jsme já i Max cítili, že jakákoliv chyba v kvalifikaci bude znamenat, že ten jezdec bude druhý nejlepší.“

Ricciarda s Verstappenem z častějšího boje o první pozice vyřadila zejména pohonná jednotka Renault, která se potýkala s malým výkonem a nedostatečnou spolehlivostí.

„Nechci nasazovat laťku příliš vysoko, hlavně proto, že tuto frázi nenávidím. Ale ano, letošní zlepšení bylo obrovské. Vyvíjeli jsme více než kdokoliv jiný. Proto je těžké si myslet, že bychom do příštího roku nevstoupili pravou nohou.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud