Ricciardo: S Vettelem nebudeme nejlepší přátelé, ale nevymkne se to

Ricciardo: S Vettelem nebudeme nejlepší přátelé, ale nevymkne se to

Daniel Ricciardo očekává, že se Sebastianem Vettelem nebude mít u Red Bullu harmonický vztah, ale považuje to za přirozené.

Mark Webber si s Vettelem nerozuměl vůbec, zvlášť po loňské Malajsii, kde ho německý kolega předjel v rozporu s týmovým příkazem. Webberův nástupce a krajan Ricciardo je přesvědčený, že by si v podobné situaci poradil lépe.

"No, bylo by to dobré, protože by to znamenalo, že jsem byl vpředu," řekl. "Za to bych byl hodně rád. A ujistil bych se, že zůstanu vpředu."

Australan si je vědom potenciálně výbušné situace u Red Bullu, ale myslí si, že zůstane pod kontrolou.

"Lidé se v tom asi snaží něco najít. Hodně lidí asi čeká na den, kdy budeme mít incident na trati, pustíme se do prvního souboje nebo něco. Ale teď můžu jen říct, že nemáme žádné problémy."

"Respektuji ho jako soupeře. Jelikož jsem soutěživý, tak je přirozené, že si jako týmoví kolegové nebudeme nejblíž, protože jemu by se to nelíbilo a mně by se nelíbilo, kdyby mi nakopal zadek. Uvidíme. Neočekávám, že by se to vymklo. Bude to jen soutěživé a profesionální."

Ricciardo však bude mít dost těžký úkol i bez Vettela, čeká ho závodní debut v mistrovském týmu, který se odehraje na domácí půdě.

"Musím zajistit, abych se soustředil na závod a nenechal se rozptylovat. Samozřejmě je tam hodně Australanů, domácí podpory, kamarádů, a rodina přijede z Perthu, ale můžu se s nimi vidět v neděli po závodě. Jen musím být dost chytrý a nenechat se vyvést z míry."

Doporučujeme

Články odjinud