Ricciardo: Pro Sainze jr. je brzký debut výhodou

Ricciardo: Pro Sainze jr. je brzký debut výhodou

Daniel Ricciardo se domnívá, že pro jeho kolegu z programu Red Bullu Carlose Sainze jr. by mohlo být výhodou debutovat ve formuli 1 v některém ze slabších týmů.

Australan své první závody ve F1 v roce 2011 absolvoval s týmem HRT, než se od sezóny 2012 na dva roky přesunul do juniorského týmu Red Bullu Toro Rosso. Sainz od změny vedení Caterhamu s tímto týmem jednal o možném angažmá, ovšem podle Red Bullu, jehož je chráněncem, by se měl zaměřovat na letošní sezónu formule Renault 3.5, kde v současné chvíli vede průběžné pořadí.

Ricciardo však říká, že účast v několika závodech v malém týmu pro něj byla výhodou. „Myslím, že mi to v mnoha ohledech pomohlo,” řekl vítěz dvou velkých cen.

„Pomohlo mi to dostat se do F1, vyrovnat se s nervozitou, trochu mi ulehčil i fakt, že jsem nebyl centrem pozornosti. Jste díky tomu také více vděční za to, co máte. Když jsem podepsal s Toro Rosso, byl jsem ten nejšťastnější muž na světě, věděl jsem, že můžu bojovat o body. Pro tyhle poslední kousky pak hodně pracujete.

Smlouva s Red Bullem mě udělala ještě vděčnějším za to, že dostávám něco lepšího. Jsem si jistý, že totéž bude i s dalšími jezdci. Jules (Bianchi) si v Marussii vede velmi dobře, mluví se o Sainzovi. Nijak mi to neuškodilo. Jako jezdec chcete být co nejrychleji v tom nejlepším týmu, rozhodně mi ale pomohlo učit se tímto správným způsobem.”

Doporučujeme

Články odjinud