Ricciardo podle Webbera zůstane v Red Bullu

Ricciardo podle Webbera zůstane v Red Bullu

Bývalý pilot formule 1 Mark Webber má jasno v tom, co bude jeho krajan Daniel Ricciardo dělat v příští sezóně.

Ricciardo, který od roku 2014 závodí za Red Bullu, stále přemýšlí nad svými plány pro sezónu 2019. Na základě posledních událostí má ale do budoucna jedinou rozumnou možnost: prodloužit svou smlouvu s Red Bullem.

Vitěz sedmi velkých cen formule 1 byl spojován s Mercedesem i Ferrari, ale vypadá to, že oba týmy už mají jasno o svých jezdeckých představách pro příští rok, a ani u jednoho z týmů jméno Daniela Ricciarda nefiguruje.

„Představuji si, že zůstane. Samozřejmě nevím, jak dlouho to bude, uvidíme. Stálo za to si počkat, ale pravděpodobně zůstane tam, kde je,“ řekl Webber.

„Je v tuto chvíli ve skvělé pozici, kdy jsou jeho akcie velmi, velmi vysoké. Všichni ale víme, že tím hlavním mužem je teď Lewis Hamilton. Chci tím říct, že jsou tu stále ti hlavní muži, a taková může formule 1 být a musíte být ve správnou chvíli na správném místě, abyste dostali tyto příležitosti.“

O Ricciarda projevily zájem také Renault a McLaren, tedy týmy ze středu pole. Ricciardo jejich nabídky zcela neodmítl, podle Webbera se tím však Ricciardo jen snaží přinutit Red Bull k jednáním a o přestup do týmu ze středu pole nemá skutečný zájem.

„Tohle (Red Bull) bylo všechno co měl, opravdu. Zmínění těchto dalších týmů, nejlépe ze středu pole, které byly v hledáčku. Nevím, jestli to byla jen nějaká vyjednávací taktika k tomu, aby se Red Bull pohnul.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud