Ricciardo pod stupni vítězů, Verstappen měl problémy s vozem

Ricciardo pod stupni vítězů, Verstappen měl problémy s vozem

Daniel Ricciardo obsadil v domácí Velké ceně Austrálie vozů formule 1 čtvrtou pozici, přesto je pilot Red Bullu s výsledkem spokojen.

Ricciardův víkend poznamenala penalizace odsunu o tři místa na startovním roštu za nedostatečné zpomalení při červených vlajkách ve druhém pátečním tréninku. Australan kvůli tomu startoval až z osmé pozice.

„Jsem spokojen s tím, jak jsem dnes jel, měli jsme velmi rychlý vůz,“ řekl Ricciardo, který se v průběhu závodu dostal před Nika Hülkenberga a pozice získal také odstoupením obou pilotů týmu Haas. Na třetího Kimiho Räikkönena však do konce závodu recept nenašel.

„Není to časté, abych po většinu závodu zůstal za někým, ale je to úzká trať a jedna z nejobtížnějších na předjíždění. Na Kimiho jsem samozřejmě zkusil vše, co jsem mohl. Několikrát jsem se mu ukázal ve třetí zatáčce, ale Kimi byl chytrý a věděl, co chci udělat. Snažil jsem se na Kimiho tlačit celý závěrečný stint, pak jsem zvolnil a zkusil to znovu. I on byl ale schopen zrychlit. Dnes to bylo těsné. Na konci jsem dokonce viděl Lewise (Hamiltona, který skončil druhý), byl celkem blízko nás.

Být tak blízko stupňům vítězů a zajet nejrychlejší kolo je rozhodně příjemný způsob, jak zahájit sezónu. Rozhodně jsme byli jedním, jestli ne vůbec nejrychlejším vozem na trati. Rychlostně jsme evidentně velmi blízko Ferrari. Stále musíme najít rychlost při jízdě na jedno kolo, ale závodní rychlost je dobrá.“

Verstappen se v závodě roztočil

Na šestém místě dokončil první závod sezóny druhý pilot Red Bullu Max Verstappen. Nizozemec ztratil několik pozic v 10. kole, kdy se v první zatáčce okruhu roztočil a propadl se na osmé místo.

„Start byl dobrý, ale měl jsem trochu smůlu v první zatáčce a ztratil čtvrtou pozici. Snažil jsem se jet za ostatními, ale měl jsem pár problémů s vozem,“ řekl Verstappen.

„Myslím, že ve čtvrtém nebo pátém kole můj vůz utrpěl nějaké poškození, ale nevím z čeho, protože jsem neměl žádný kontakt ani jsem tvrdě nepřejel přes obrubník. Když jsem vystoupil z vozu, viděl jsem nějaké poškození a myslím, že se i něco zlomilo, takže se musíme podívat, co to bylo. Kvůli tomu jsem měl problém udržet vůz uprostřed zatáčky, což nakonec vedlo k roztočení a ve zbytku závodu jsem se už trápil.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud