Ricciardo pociťuje zlepšení pohonné jednotky Renault

Ricciardo pociťuje zlepšení pohonné jednotky Renault

Daniel Ricciardo věří, že má nyní ve svém red bullu pohonnou jednotku, se kterou může ve formuli 1 znovu bojovat o vítězství.

Na začátku zimních testů se Ricciardo nechal slyšet, že pohonná jednotka od Renaultu pod značkou TAG Heuer je velmi podobná té, kterou měl Red Bull ve svém voze na konci loňského roku.

Před prvním závodem sezóny, Velkou cenou Austrálie, však Renault přiznal, že během testů dokázal zlepšit svou pohonnou jednotku o půl sekundy.

Ricciardo obsadil v domácí velké ceně čtvrtou pozici, což je jeho nejlepší výsledek od druhého místa z loňského závodu v Singapuru.

„Rozhodně si myslím, že můžeme v porovnání s loňským rokem cítit to zlepšení,“ řekl Ricciardo. „Mohl jsem předjet některé rychlejší vozy jako Toro Rosso, Williams a Force Indii, což bylo potěšující.“

„Myslím, že před 12 měsíci bychom toho nebyli schopni, takže jsme letos začali dobře. Máme vylepšení, které snad nasadíme co nejdřív, můžeme z toho ale být nadšení.“

Spokojen je se vstupem Red Bullu do sezóny také šéf týmu Christian Horner, který si od vylepšení Renaultu slibuje, že se tým dotáhne na Ferrari a v pozdější fázi sezóny s ním bude bojovat.

Ricciardo kromě toho také ocenil skutečnost, že jeho vůz dokázal dobře pracovat s pneumatikami Pirelli.

„Dokázali jsme se o pneumatiky starat lépe než Toro Rosso a další týmy. Jsem rád, že jsme to zvládli,“ potěšilo Ricciarda.

„V časech na kolo jsme byli i docela blízko Mercedesu a Ferrari, takže se čtvrtou pozicí můžeme být všichni spokojeni.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud