Ricciardo očekává rozhodnutí Toro Rosso o jezdcích až v listopadu

Ricciardo očekává rozhodnutí Toro Rosso o jezdcích až v listopadu

Daniel Riccardo věří, že si zaslouží další rok v závodní sedačce Toro Rosso. Je ale smířený s tím, že si na potvrzení bude muset ještě dlouho počkat.

O letošní jezdecké sestavě rozhodlo Toro Rosso až v prosinci. Nečekaně se zbavilo Buemiho a Alguersuariho, které vyměnilo za Riccarda a Vergneho.

Riccardo se domnívá, že on sám bude letos v nejistotě také dlouho, rozhodnutí Red Bullu o obsazení juniorské stáje přijde jako obvykle až na konci sezóny.

"Vždy je to velmi pozdě," řekl pro Autosport. "Od chvíle, kdy jsem začal u juniorského týmu Red Bullu, jsem informace (o smlouvě) dostával nejdříve v listopadu. Pokud by to přišlo dřív, bylo by to překvapení."

"Dobré výsledky by možná mohly přinést potvrzení o trochu dřív, ale myslím, že přijde dost pozdě."

Australan má ovšem už jednu jistotu, svého staršího krajana Webbera příští rok v hlavní stáji nenahradí.

"Nikdy jsem si nemyslel, že by k tomu došlo příští rok, leda že bychom dojížděli na stupních vítězů a dokazovali něco mimořádného," komentoval. "Pomyšlení na to bylo příjemné, ale nebyl jsem zklamaný (prodloužením Webberovy smlouvy), protože jsem v to moc nevěřil. Ještě se musím dost naučit."

"Určitě jsem spokojený tady (u Toro Rosso). Nemám potvrzené, co budu dělat příští rok, ale rád bych odjel další rok tady, abych se zlepšil. Pak se uvidí."

Doporučujeme

Články odjinud