Ricciardo: Nemám co ztratit, zítra budu riskovat

Ricciardo: Nemám co ztratit, zítra budu riskovat

Daniel Ricciardo si vyjel v kvalifikaci na GP Bahrajnu 2014 třetí místo, avšak čeká ho penalizace z minulého závodu. Čas Sebastiana Vettela na třetí část kvalifikace nestačil.

Daniel Ricciardo se sice kvalifikoval do Velké ceny Bahrajnu 2014 na třetím místě, nicméně na startovním roštu se bude muset posunout o deset pozic dozadu kvůli penalizaci z minulého závodu. V Malajsii ho mechanici Red Bullu vypustili z boxů, ačkoliv ještě neměl dobře upevněnou pneumatiku, a tak si vysloužil trest.

Australan plánuje v zítřejším závodě vybojovat svoje první letošní body a předem upozorňuje, že neexistuje nic, co by ho mělo zítra donutit chovat se konzervativně. „Chtěl bych se vrhnout vpřed a dojet na podiu, ale realisticky vzato musíme nejdřív začít s tím, že vůbec získáme nějaké body,“ říká Ricciardo.

„Moje sezona jde dobře, ale zatím jsem nezískal žádné body, abych to mohl dokázat. Když tohle říkám, nemyslím si, že potřebujeme být konzervativní. Musíme na to tlačit, jsme mimo body, uděláme, co budeme moct. Pokud se objeví možnost dostat se dopředu, udělám, co bude v mých silách, a doufejme, že získáme nějaké body.

Momentálně je to tak nějak mezi dvěma a třemi zastávkami, takže tam je možná prostor, abychom něco zkusili,“ dodal.

F12014GP02BHR_JK1540000.jpgF12014GP02BHR_JK1540676.jpgF12014GP03BAH_HZ04981.jpg

Sebastian Vettel měl v kvalifikace problémy s podřazováním, které tým nestihl do konce druhé části kvalifikace odstranit, a tak nejrychlejší čas čtyřnásobného šampiona nestačil na víc než jedenácté místo. Díky penalizaci týmového kolegy Daniela Ricciarda se však Němec na startu do zítřejšího závodu posune na místo desáté. Možnost volby pneumatik mu však zůstane.

„Měli jsme nějaké problémy s řazením. Mezi Q1 a Q2 se něco pokazilo a my jsme to nestihli včas spravit. Musel jsem tedy při svém kole hledat kompromisy,“ vysvětloval Vettel.

„Nejsem fanouškem obviňování něčeho konkrétního, ale bez toho problému bych se nejspíš do třetí části kvalifikace dostal. Nebyla to zrovna kvalifikace podle našich představ,“ dodal.

Doporučujeme

Články odjinud