Ricciardo nechápe ztrátu a výpadek v Q1 | Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Ricciardo nechápe ztrátu a výpadek v Q1

Poté, co do prvních dvou letošních závodů formule 1 odstartoval Daniel Ricciardo z šestého místa, přišel v kvalifikaci na Velkou cenu Portugalska nečekaný výpadek a pro Australana skončila kvalifikace už po první části.

Ricciardo v první části kvalifikace zaostal za svým týmovým kolegou Landem Norrisem o více než sekundu. Postup do Q2 mu unikl o 91 tisícin, které ztratil na patnáctého Kimiho Räikkönena.

„Opravdu nevím, co se stalo. Moje kola byla náročná, obzvlášť v posledním sektoru. Ale proč? To není jasné,“ řekl Ricciardo.

Šestnácté místo na roštu je pro Ricciarda nejhorší kvalifikační postavení od Velké ceny Japonska 2019.

„Nechal jsem tam pár desetin. Šestnácté místo rozhodně není výsledek, o kterém jsem snil.“

Ricciardo také přiznal, že po přestupu k McLarenu zatím nedokázal přizpůsobit svůj jezdecký styl novému autu.

„Myslím, že se snažím dostat z mého starého jezdeckého stylu. Jsem si vědom toho, jak přistupuji ke každé zatáčce. Myslel jsem, že jsem včera udělal krok vpřed, cítil jsem se lépe.“

Norris na „svém“ sedmém místě

To Lando Norris jako by měl letos předplacené sedmé místo na roštu. Stál na něm v Bahrajnu, v Imole a na sedmou pozici do čtvrté řady se postaví také v neděli v Portugalsku.

Podle svých slov ale mohl startovat i čtvrtý, jeho poslední kvalifikační pokus byl však ovlivněn provozem na trati.

„Je to lepší, než jsme před dneškem čekali, takže jsem šťastný. Mám pocit, že jsem odvedl dobrou práci, hlavně v Q2,“ řekl Norris.

Norrisův pokus v Q3 přitom ovlivnil Sebastian Vettel, který předtím pouštěl před sebe Maxe Verstappena.

„Byl to druhý pokus v Q3, kdy jsem přejížděl přes horizont, nemohl jsem vidět Aston. Pak ale pustil Verstappena v poslední zatáčce, tím se posunul o pár sekund zpět a já pak byl až příliš blízko za ním. Tady v Portimãu je to rozhodně trochu za trest, protože tady toho moc nevidíte. Rozhodně jsem ale mohl být na roštu možná čtvrtý, jsem tedy lehce naštvaný.“

Doporučujeme

Články odjinud