Ricciardo: Na pole position to nebude

Ricciardo: Na pole position to nebude

V kvalifikaci se s Red Bullem do boje o nejvyšší příčku počítat nedá. Oba piloti by však rádi pronikli do širší špičky.

Daniel Ricciardo (3./5.)

První trénink vypadal poměrně nadějně, Ricciardo měl třetí nejrychlejší čas, Verstappen čtvrtý. Ve druhém pilotům Red Bullu patřila pátá, respektive šestá příčka. Ztráta na vedoucí Mercedes byla ovšem značná – více než sekundová. Podle Ricciarda se na tom podepsala chyba v nastavení.

„Ráno jsme vypadali dost dobře. Odpoledne jsme pochopitelně chtěli být rychlejší, udělali jsme pár změn. Ty se však nevyvinuly úplně tak, jak jsme si s Maxem představovali,“ prohlásil miláček domácího publika a dodal:

„Myslím, že z vozu můžeme dostat víc. Ráno to bylo slibné. Změny nám nevyšly, a tak se nejspíš vrátíme o krok zpět a budeme přemýšlet, jak se zítra zlepšit. Zdá se, že Mercedes je velmi rychlý. Hlavně tedy Lewis. Valtteri, zdá se, spadá spíše do naší skupiny, nebo do skupiny s Ferrari. Myslím, že můžeme být vysoko. Na pole position to nebude, ale ve skupince hned za ní se můžeme objevit.“

Max Verstappen (4./6.)

Nizozemský závodník se obává, že v Melbourne je před Red Bullem po výkonnostní stránce nejen Mercedes, ale i Ferrari. Porazit je bude pro rudé býky velmi obtížné.

„Myslím si, že v současnosti jsme příliš pomalí. Budeme se snažit zlepšit. Mercedes je opět dost rychlý, bude těžké je porazit. Zdá se, že druhé nejrychlejší je teď Ferrari. Abychom je předčili, museli bychom odvést ještě hodně práce. Řekl bych, že jsme zhruba tam, kde jsme očekávali. Pokusíme se z toho vytěžit co nejvíc,“ řekl Verstappen, který ve druhém tréninku kvůli jezdecké chybě odkroužil pouze osm kol.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud