Ricciardo myslí na boj o pole position

Ricciardo myslí na boj o pole position

Australský závodník vyhrál oba páteční volné tréninky a v zítřejším klání by měl patřit k favoritům.

Daniel Ricciardo (1./1.)

Red Bull do Maďarska přivezl vylepšený vůz a zatím se zdá, že by ho update mohl posunout výrazně kupředu. Ricciardo relativně s přehledem vyhrál oba páteční volné tréninky a nebojí se myslet na boj o nejvyšší příčky.

„Dnes to bylo dobré, rozhodně pozitivní den. Je fajn, že jsme si odpoledne udrželi rychlost z rána. Nikdy nevíte, s čím se Ferrari a Mercedes vytasí. Ferrari ve druhém tréninku zrychlilo, ale pořád jsme se udrželi před nimi. Uvidíme, jak to bude zítra, ale dnes to bylo dobré,“ řekl Ricciardo, který věří, že pokud si Red Bull dnešní formu přenese i do soboty, má šanci na první místo v kvalifikaci.

Max Verstappen (4./6.)

Nizozemský mladík měl v porovnání se svým týmovým kolegou poněkud náročnější průběh pátečních příprav. S výsledkem nemůže být zcela spokojen. Těší ho však rychlostní posun vozu.

„Na začátku to bylo dost obtížné, nemohl jsem najít balanc. Na voze jsme toho poté hodně změnili a druhý trénink byl celkem povedený, ale své nejlepší měřené kolo jsem nemohl dokončit kvůli vyvěšeným vlajkám. Vůz teď má rozhodně mnohem lepší přilnavost než dřív. Na našich časech je vidět, že jsme vpředu, což je pozitivní,“ prozradil Verstappen.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud