Ricciardo: Musím ukazovat frustraci, aby mě brali vážně

Ricciardo: Musím ukazovat frustraci, aby mě brali vážně

Australan říká, že nemůže být vždycky usměvavý člověk, který vše přejde.

Daniel Ricciardo se nechal slyšet, že se v letošní sezóně snaží častěji ukazovat svoji frustraci, aby byl brán vážně, ne pouze jako usměvavý člověk, který si nechá vše líbit.

„Jsou momenty, kdy věci nejdou tak, jak byste chtěli, nebo se vůbec nestanou,“ řekl. „Protože se vždycky usmívám a lidé mě vnímají jako milého kluka, je důležité, aby viděli, že když věci nejdou, jak by měly, nenechám se prostě zašlapat do země.

Budu stát na svých dvou nohách a ukážu, že tohle pro mě hodně znamená, že moje touha je v tomto sportu velice silná.

Dělám to dobře a říkám věci, když si myslím, že je to potřeba, jindy se zase starám o sebe, když není úplně potřeba, abych toho moc dělal.“

Ricciardo je přesvědčen, že po svých prvních třech vítězstvích s Red Bullem v roce 2014 cítí, že už měl dávno dosáhnout větších úspěchů.

„Rozhodně jsem doufal ve víc,“ přiznal. „I v tom roce, když skončil, říkal jsem si, 'Víte co? Kdybych měl to auto (Mercedes), byl bych mistrem světa'. Nebýt schopen od roku 2014 dostat maximum bylo trochu frustrující. Jsem si jistý, že to zase přijde.

Každopádně jsem se toho dost naučil, být více, bohužel, trpělivý, zvládnout bouři a když přijdou dobré dny, vytěžit z nich maximum.“

Ačkoliv Ricciardo letos ještě ani jednou nevyhrál, je přesvědčený, že se jedná o jeho dosud nejlepší sezónu ve formuli 1.

„Úroveň, se kterou ke všemu přistupuji, rozhodně kvalifikace, ta se stále zlepšovala a také některé závody,“ řekl. „Už od prvního dne testů jsem cítil, že jedu dobře a zatím necítím, že bych to ztratil.

Když tu byl (Daniil) Kvjat, jednoznačně jsem ho předčil, to bylo první malé znamení, pak přišel Max (Verstappen) a i když získal to vítězství (ve Španělsku), cítím, že si vedu dobře.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud