Ricciardo mi to nedělá těžší než Webber, říká Vettel

Ricciardo mi to nedělá těžší než Webber, říká Vettel

Sebastian Vettel se nechal slyšet, že pro něj Daniel Ricciardo není těžším soupeřem, než jakým byl Mark Webber.

Čtyřnásobný mistr světa letos dosud nedokázal porazit svého týmového kolegu, když oba dojeli do cíle, což v porovnání s loňským rokem, kdy se mu to s Webberem povedlo pokaždé, je značný rozdíl. Podle Vettela za tím však stojí jeho technické problémy.

„Zatím to z mé strany není bezproblémový rok, měli jsme spoustu problémů, které jsme museli vyřešit,” řekl Vettel před Velkou cenou Rakouska.

„Neřekl bych, že mi to (Ricciardo) dělá obtížnější, než na co jsem zvyklý. Při pohledu na výsledky je jasné, že byl po většinu sezóny vpředu, zatímco v minulosti jsem byl většinou já před Markem. Každý závod je však samostatným příběhem a každý příběh má dvě strany. Odvádí velmi dobrou práci a je schopen dostat z vozu maximum.”

Vettelovi zatím dělá největší problém najít správné vyvážení vozu. „Myslím, že se zlepšujeme. Někdy uděláte krok vpřed, další víkend zase krok vzad, hodně experimentujeme. Technika, kterou máme, je oproti loňsku velmi odlišná a je dost obtížné nastavit ji tak, aby spolu správně komunikovala.

„Kvůli systémům MGU-K a MGU-H je tu spousta věcí, které mohou narušit váš pocit z jízdy a je jen na týmech a jezdcích, aby to nastavili tak, že z toho budou mít správný pocit.”

Není to tak, že byste si řekli 'Změňme tohle, změňme tohle a tím se problém vyřeší', myslím ale, že jdeme správným směrem. Vždy je potřeba otestovat spoustu věcí a rádi bychom měli více času pro jízdy na trati. Letos jsme během pátků ale omezeni a s tím se musíme vyrovnat.”

Poslední závod v Kanadě skončil pro Red Bull úspěchem, když letos poprvé oba jeho jezdci skončili na stupních vítězů. Ricciardo přitom ukončil letošní dosavadní nadvládu jezdců Mercedesu. Vettel však poté, co vybojoval své druhé letošní stupně vítězů, stále není spokojen s rychlostí vozu.

„Když jsme měli klidný víkend z hlediska výkonnosti, tak to bylo v pořádku. Jestli bych byl rád rychlejší? Ano, což znamená, že je před námi spousta práce pokusit se správně nastavit vůz a stáhnout ztrátu na mercedesy.”

Doporučujeme

Články odjinud