Ricciardo kritizuje Vettela za incident v Baku

Ricciardo kritizuje Vettela za incident v Baku

Pilot stáje Red Bull a bývalý Vettelův týmový kolega Daniel Ricciardo kritizuje Němce ve službách Ferrari kvůli incidentu během ázerbájdžánské grand prix. Sebastian Vettel si prý za najetí do Lewise Hamiltona může sám.

Ke kolizi mezi Sebastian Vettelem ve Ferrari a Lewisem Hamiltonem v Mercedesu došlo během safety car fáze v devatenáctém kole. Hamilton jel pomalu na výjezdu z patnácté zatáčky, Vettel zřejmě na Britovu pomalou jízdu nedokázal včas zareagovat a poškodil si o monopost Mercedes přední přítlačné křídlo. Následně si Vettel najel vedle svého britského soupeře a vrazil do něj.

Zatímco Lewis Hamilton nijak potrestán nebyl, Sebastian Vettel si musel během závodu odpykat desetisekundovou penalizaci „stop and go“.

Vettelovo chování na trati v Baku kritizuje mimo jiné i jeho bývalý týmový kolega z Red Bullu Daniel Ricciardo, který nedělní závod v Ázerbájdžánu vyhrál.

„Seb (Vettel) pravděpodobně občas něco udělá dříve, než o tom stihne přemýšlet. Nechá se pohánět vášní a hladem po vítězství, občas by se měl trochu zklidnit,“ řekl Australan ve službách rakouského týmu pro BBC.

„Respektuji Sebastiana pro jeho lásku k tomuto sportu, která se občas změní ve vášeň a někdy sklouzne k agresi. To na něm mám rád.“

„Ale mohli jste to vidět sami – občas se zblázní, pak je to slyšet třeba v rádiové komunikaci. V daný moment ho vyprovokuje nějaký podnět,“ doplnil Ricciardo své vyjádření o Vettelovi.

Daniel Ricciardo se po závodě v Baku rovněž zastal Lewise Hamiltona. Podle sedmadvacetiletého australského jezdce měl Hamilton na první pozici právo určovat tempo závodu.

„Podívejte se, je jedno, jestli Lewis zpomalil nebo ne. Měl právo diktovat tempo a na akceleraci bylo ještě příliš brzo. Závod se nedá restartovat za patnáctou zatáčkou. Sebastian byl pravděpodobně trochu přemotivovaný,“ řekl Ricciardo o Hamiltonovi.  

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud