Ricciardo: Kdybych mohl, čtu si na dlouhé rovince v Číně knížku

Ricciardo: Kdybych mohl, čtu si na dlouhé rovince v Číně knížku

Daniel Ricciardo se těší na Velkou cenu Číny, zároveň v rozhovoru vyzdvihl velké opotřebení měkčí směsi pneumatik Pirelli.

Ta totiž ve velké většině případů nevydrží příliš dlouho, Australan proto vysvětlil, proč musíte "v zahřívacím kole jet jako babička".

„Je to docela extrémní, ale stále to mám radši než scénář s pneumatikami, které potřebují tři kola, aby se vůbec pořádně zahřály,” řekl pilot Red Bullu. „Je skvělé, že k tomu dochází okamžitě. V kvalifikaci jedete zahřívací kolo jako babička, abyste pneumatiky neoddělali před začátkem rychlého kola.”

Australan zároveň připomněl, čím je okruh v Šanghaji charakteristický. Na jezdce tam čeká nejdelší rovinka v kalendáři formule 1.

„Je pořádně dlouhá. Během jejího průjezdu byste klidně zvládli vypít plechovku Red Bullu. Slyšel jsem pár jezdců říkat, že se nudí. Ha! Když si myslí, že je to nuda ve voze formule 1, měli by to zkusit s formulí BMW. Jel jsem tady jako dítě, s obrovským afro účesem a nadšením, ale věřte mi, byla to taková rovinka, že kdybych mohl, sáhl bych po knize.”

Daniil Kvjat, který tady loni po startu ze 13. pozice uzavřel bodovanou desítku, se těší zejména na tvrdé brzdění do vlásenky, které následuje právě po 1 170 metrů dlouhé rovince. 

„Dlouhá rovinka je dobrá, tvrdé brzdění na jejím konci je pak velmi zajímavé. Je to pěkný okruh, velmi otevřený, po celou délku kola můžete opravdu tlačit. Loni jsem tu zažil opravdu dobrý závod a dojel jsem na bodech, takže jsem rád, že jsem zpátky,” dodal Rus.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud