Ricciardo: Kdybych byl skutečně rychlejší než Vettel, už bych měl smlouvu

Ricciardo: Kdybych byl skutečně rychlejší než Vettel, už bych měl smlouvu

Daniel Ricciardo zajel během testů v Abú Zabí lepší čas než závodní jezdci Red Bullu, ale přiznal, že mu k tomu pomohly lepší podmínky na trati. Pro koho bude jezdit příští rok, zatím neví, ale zůstává věrný Red Bullu.

Ricciardo dostal od mistrovského týmu k dispozici vůz a mechaniky svého krajana Webbera. Jezdil oba dny a pokaždé byl nejrychlejší. "Je zřejmé, že je třeba mé časy relativizovat. Kdybych byl opravdu o sekundu rychlejší než Vettel, myslím, že bych dostal několik nabídek na smlouvu, sotva bych vylezl z vozu," řekl Ricciardo pro AutoHebdo. "Ale to se nestalo. Trať byla rychlejší, měla mnohem větší přilnavost. Vím, že Mark a Sebastian by byli rychlejší než já. Ale důležité je, že jsem zajel nejlepší čas."

Ricciardo měl během testu k dispozici také data obou jezdců Red Bullu a podle nich se snažil vylepšit svůj jezdecký styl. "První den jsem při analýze dat zjistil, že Mark a Sebastian jdou na brzdy na začátku brzdění mnohem razantněji. Mnohem víc využívají brzdnou sílu a přítlak vozu. To jsem u sebe zlepšil. Také jsem viděl, že Seb má svůj charakteristický styl pro průjezd rychlými zatáčkami. V tom jsem se mu také snažil co nejvíce přiblížit."

Australan jezdil v testech mladých talentů již loni a letos prokázal, že mu formule 1 vyhovuje. Cítí se na ni připravený a čeká, až mu dá Red Bull příležitost. Zatím ale neví, co bude příští rok dělat. "Na konci jsem zavolal doktoru Markovi, abych ho informoval o průběhu testu," řekl. "Zeptal jsem se ho, jestli je něco nového ohledně příští sezóny, ale on mi řekl, že zatím nebylo nic rozhodnuto. Jsem členem juniorského týmu Red Bullu, takže moje budoucnost je v rukou Red Bullu. Naprosto jim důvěřuji, vím, že rozhodnou podle toho, co bude pro moji budoucnost nejlepší."

Doporučujeme

Články odjinud