Ricciardo je rád, že konečně vyhrál

Ricciardo je rád, že konečně vyhrál

Daniel Ricciardo z Red Bullu považuje vítězství ve Velké ceně Malajsie za odměnu za některé předchozí závody, ve kterých mu triumf unikl. Úspěšný závod Red Bullu potvrdil druhým místem Max Verstappen.

Jezdci Red Bullu se v popředí pole pohybovali po celou dobu závodu v Sepangu, když pak Lewisovi Hamiltonovi vypověděl službu motor Mercedes, dostali se na první dvě pozice.

Ricciardo přitom vedl už i ve Španělsku, kde nakonec triumfoval Verstappen; a také v Monaku, kde se však jeho týmu nepovedla zastávka v boxech, která jej stála vítězství. Těsně druhý skončil také v minulém závodě v Singapuru.

„Byl to závod plný výzev, samozřejmě byl Lewis ve vedení a měl svůj problém,“ řekl Ricciardo. „Takže mám pocit... nejsem ten co na takové věci věří (karma), ale v Monaku to nevyšlo, ale dnes už ano. Nic proti Lewisovi.“

Na své další vítězství přitom Ricciardo čekal více než dva roky - od Velké ceny Belgie v roce 2014.

„Byly to emocionální dva roky od posledního vítězství. Letos jsme už byli tak blízko, před dvěma týdny jsem po závodě řekl, že letos vyhraju a je to tady, dosáhl jsem toho,“ dodal Australan.

„Velké díky Red Bullu a všem, kdo mě podporují v mé cestě, moje matka, otec, sestra. Mám tu pár lidí. Děkuji za podporu, jsem za to vděčný, přinejmenším je to ohromující.“

Verstappen: Měli jsme dovoleno bojovat

Druhý v cíli Max Verstappen po závodě prozradil, že tým Red Bull mu nedal příkaz zůstat za Ricciardem a dojet do cíle na druhé pozici.

Verstappen s Ricciardem zrovna intenzivně bojovali o druhou pozici, když v 41. kole odešel vedoucímu Lewisi Hamiltonovi motor. Boj o druhé místo se tak rázem změnil na souboj o vítězství.

„Tlačil jsem,“ řekl Verstappen. „Zároveň ale, když se dostanete moc blízko, tak se vám přehřívají pneumatiky a já byl na starších pneumatikách.“

„Bylo velmi těžké dostat se do DRS, a jak jsem řekl, když jste na starších pneumatikách - s novými pneumatikami jsem měl pár kol výhodu, ale dostat se na starých gumách do jedné sekundy je velmi těžké.“

„Až do posledního kola jsme opravdu tvrdě tlačili. Tým řekl, že můžeme volně závodit, ale čistě. To jsme udělali.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud