Ricciardo je optimistický, že s novými vozy bude možné jet těsně za soupeřem

Ricciardo je optimistický, že s novými vozy bude možné jet těsně za soupeřem

Daniel Ricciardo po první sérii předsezónních testů formule 1 věří, že díky novým pravidlům v oblasti aerodynamiky by jezdci skutečně mohli jet blíže za svým soupeřem.

Nová pravidla F1 pro letošní sezónu zahrnují upravené přední a zadní křídlo a úpravy na boku vozu ve snaze nabídnout jezdcům v nadcházející sezóně více možností k předjíždění.

Jednou z klíčových oblastí bylo pokusit se dosáhnout toho, aby mohly vozy jet blíže za sebou, nepřehřívaly se jim pneumatiky a neztrácely přítlak v momentě, kdy se zezadu přiblížily k formuli před sebou.

Řada jezdců si myslí, že na hodnocení, zda došlo ke zlepšení, je ještě brzy. Nová posila Renaultu Ricciardo však řekl, že již v testech tento týden zažil jeden pozitivní moment.

„Vlastně to vypadalo dobře. V tu chvíli jsem jezdil o dost rychlejší kola a nevím, co to bylo za auto. Předpokládal jsem, že měli více paliva. Možná proto pro mě bylo jednodušší držet se za ním,“ uvažuje Ricciardo.

„Nechci ale být příliš nadšený. Stále si to budeme zkoušet. Rád bych si ale myslel, že to byl náznak toho, že bychom mohli cítit určité zlepšení,“ doufá Australan.

Jeho týmový kolega Nico Hülkenberg si naopak myslí, že i v letošní sezóně bude předjíždění obtížné.

„Vůbec jsem nejel za žádným autem, párkrát jsem se vyvezl ve větrném pytli, mám ale pocit, že to stále bude obtížné,“ řekl Hülkenberg. „Rychlost je, obzvlášť teď, tak vysoká a vy brzdíte tak pozdě, brzdné zóny jsou krátké. Zdá se to být téměř nemožné někde na někoho zaútočit.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud