Ricciardo je frustrovaný penalizací a výkonem v kvalifikaci

Ricciardo je frustrovaný penalizací a výkonem v kvalifikaci

Daniela Ricciarda z Red Bullu čeká těžký začátek letošní sezóny formule 1. Do domácí Velké ceny Austrálie odstartuje po penalizaci až z osmé pozice. Jeho týmový kolega Max Verstappen bude stát na roštu čtvrtý.

Ricciardo dostal penalizaci odsunu o tři pozice na roštu za to, že během druhého tréninku dostatečně nezpomalil při vyvěšení červených vlajek. V sobotní kvalifikaci pak obsadil páté místo, na roštu tak bude stát na osmé pozici.

„Myslím, že je to nespravedlivé,“ řekl Ricciardo. „Máme napomenutí, máme pokuty, jsou tu další věcí, ale střelit mě takhle do kotníku ještě před začátkem sezóny... myslel jsem, že mohli udělat lépe, ale nicméně spadneme z pátého na osmé místo.

Myslím, že první části kvalifikace byly dobré, ale na konci nám chybělo pár desetin, vypadá to, že to všechno bylo v prvním sektoru. Opravdu nevím, co jsem ještě mohl udělat s vyvážením vozu, je tu mnohem, mnohem více (rychlosti), takže uvidíme, ale ano, samozřejmě je to frustrující.“

Jezdci Red Bullu zajeli svá nejrychlejší kola ve druhé části kvalifikace na super měkké sadě pneumatik, na které tak odstartují do závodu, zatímco jejich soupeři budou startovat na ultra měkké sadě.

„Myslím, že v nejlepší desítce jsme jediní, kteří to udělali, takže snad to bude hrát v náš prospěch. Zřejmě v pozdější fázi závodu budeme moct něco předvést. Stále je to těžká trať na předjíždění, ale těším se, až se budu prokousávat polem. Máme samozřejmě na víc než na osmé místo.“

Verstappen ve druhé řadě

Za Lewisem Hamiltonem a piloty Ferrari odstartuje do závodu v Albert Parku Verstappen, který bude mít ve druhé řadě vedle sebe Sebastiana Vettela.

„I s malou chybou jsem si dnešní kvalifikaci opravdu užil. Je těžké říct, co jsem před kvalifikací očekával, ale mělo to být trochu lepší,“ řekl Verstappen.

„V posledním kole jsem udělal chybu a ve třinácté zatáčce vyjel mimo, což mě stálo pár desetin v porovnání s mou předchozí jízdou. Byli jsme stále velmi blízko Ferrari, což je pozitivní, ale možná jsme mohli být druzí.

Mercedes byl podle očekávání celkem daleko vpředu. Kdybych neudělal chybu, myslím, že bych mohl být jen tak půl sekundy za Lewisem, což je méně než v minulosti. Vezmeme-li vše v úvahu a budeme mít správnou strategii, tak myslím, že zítra můžeme být v závodě konkunreceschopní. S Mercedesem nevím, ale myslím, že s Ferrari můžeme mít dobrý souboj.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud