Ricciardo: Dokážu své kvality i mimo kvalifikace!

Ricciardo: Dokážu své kvality i mimo kvalifikace!

Daniel Ricciardo slibuje fanouškům, že po přestupu do Red Bullu prokáže, že umí své jezdecké schopnosti projevovat i mimo kvalifikace.

O australském pilotovi je všeobecně známo, že projevuje svůj talent především v kvalifikačních kláních, kde dosahuje dobrých výsledků. V závodech však už tak silný obvykle nebývá. Daniel si je ovšem jistý, že u Red Bullu se situace změní. S konkurenceschopnějším autem bude dosahovat slušných výsledků v kvalifikacích i v závodech.

"Pokud příští rok dostanu správné auto a dokážu ho postavit do první řady, věřím, že budu moct závodit," říká Ricciardo v rozhovoru pro Autosport. Na otázku, zda se domnívá, že se mu v letošní sezoně několikrát podařilo vymáčknout z auta víc, než v něm bylo, odpovídá: "Způsob, jakým jste to popsali, je zdvořilý, ale také bych s ním souhlasil."

Na adresu svého budoucího týmového kolegy, čtyřnásobného mistra světa Sebastiana Vettela, pilot říká: "Oba dva jsme byli zejména v loňském roce silní v kvalifikacích v porovnání s našimi týmovými kolegy, takže to bude příjemná bitva. Myslím, že když ukážu svoji rychlost, hlavně hned na začátku, půjde to pak dobře."

Doporučujeme

Články odjinud