Ricciardo chtěl loni závodit v Le Mans, Red Bull byl však proti

Ricciardo chtěl loni závodit v Le Mans, Red Bull byl však proti

Australan s rozhodnutím souhlasí, na vytrvalostní závod může počkat.

Daniel Ricciardo se nechal slyšet, že měl v loňském roce nabídky angažmá pro závod 24 hodin Le Mans. Musel je však odmítnout kvůli Red Bullu.

Australan zaznamenal u rakouské stáje úspěšnou sezónu 2014, během které posbíral svá první tři vítězství v kariéře. Díky těmto úspěchům zájem o jeho osobu značně stoupl a vyústil v možnost svézt se v nejslavnějším závodě světa.

Sezóna 2015 však pro Red Bull byla velice náročná. Ricciardo nyní přiznává, že tým „preferoval“, aby se soustředil pouze na formuli 1.

„Le Mans by bylo super. Abych pravdu řekl, chtěl jsem loni jet,“ řekl Ricciardo.

„Snad jsem měl i nějaké nabídky, abych loni jel, ale bylo toho trochu moc při tom všem, co se dělo (u Red Bullu) a tým preferoval, abych se koncentroval pouze na F1. Pro teď je to rozumné.“

Je známo, že také Fernando Alonso měl možnost jít závodit do Le Mans, než se nakonec rozhodl přestoupit k McLarenu.

Nico Hülkenberg z Force Indie ve francouzském vytrvalostním závodě loni skutečně startoval a v barvách Porsche s kolegy Nickem Tandym a Earlem Bamberem hned při svém debutu zvítězil. Ricciardo si na svoji premiéru podle svých slov rád počká.

„Hülkenberg do toho samozřejmě šel, závodil a vyhrál. To bych také velice rád. Takže k tomu může dojít. Na Le Mans je ale hezké to, že k tomu klidně může dojít až za deset let. Nemusí to být dnes.“

Foto: Getty Images / Paul Kane

Doporučujeme

Články odjinud