Ricciardo chce být agresivnější, stimulovat by ho mohl Vergne

Ricciardo chce být agresivnější, stimulovat by ho mohl Vergne

Daniel Ricciardo je spokojený se svým vystoupením v letošní sezóně, ale ví, že se musí dál zlepšovat, aby mohl ve formuli 1 a u Toro Rosso uspět.

"Vím, že na to mám, ale asi jsem nebyl dost konzistentní a formule 1 je teď na vrcholové úrovni," hodnotil své výkony australský závodník pro AAP. "Starty do závodů jsem měl asi OK, reakce jsou v pořádku."

"Ale párkrát jsem letos odstartoval, odpíchl se dobře ze své pozice, ale možná jsem nebyl tak tvrdý v první zatáčce, nebo jsem volil bezpečnější vnitřní stopu. Zřejmě potřebuji být trochu agresivnější, což asi přijde se zkušenostmi na této úrovni."

Závodní agresivita podle Ricciarda neschází jeho týmovému kolegovi Jean-Ericovi Vergnemu. Francouz by ho proto mohl nepřímo donutit přidat přiměřenou agresivitu do svého arzenálu.

"Má potenciál a je rychlý," komentoval Ricciardo kvality svého nového týmového kolegy. "Máme podobný jezdecký styl, ale on asi má tu agresivitu, která mi schází. Takže se možná od něj budu moci učit. Alespoň v nižších sériích měl takový jezdecký styl."

Ricciardo je za volantem celkově jemnější, což mu na druhé straně pomáhá na pneumatikách Pirelli. "Vyhovují mému jezdeckému stylu," uvedl. "Ve většině závodů jsem letos byl myslím rychlejší než Tonio (Liuzzi)."

"V Silverstonu jsem samozřejmě neměl představu, což se projevilo v rychlosti, ale od té doby jsem se velmi rychle učil. Občas může být frustrující, když u pneumatik nastane propad výkonnosti a ztrácíte čtyři sekundy na kolo, ale většinou se mi dařilo, že vydržely déle než mému týmovému kolegovi."

Doporučujeme

Články odjinud