Ricciardo: Čekejme obtížnější předjíždění

Ricciardo: Čekejme obtížnější předjíždění

Australský pilot patří k těm osobnostem, které vznáší pochybnosti nad novými technickými regulemi. Předjíždění bude možná o poznání obtížnější.

Usměvavý Australan zůstává optimistou a věří, že právě jeho tým Red Bull bude v nadcházející sezoně hlavním soupeřem Mercedesu. Ferrari by tak mělo být tím třetím vzadu. Ovšem samotná náplň a atraktivita závodů zůstává velkou neznámou. Jedním z možných scénářů je bohužel i menší počet předjížděcích manévrů.

„Čekají nás změny. Jak to ale zamíchá pořadím, si budeme muset počkat. Pořád věřím, že nejsilnějšími týmy budou Mercedes a Red Bull. Tentokrát snad v opačném pořadí.

Vozy budou rychlejší a pneumatiky širší. Je možné, že to na některých užších okruzích bude obtížnější. Zvláště vzhledem k faktu, že monoposty budou širší, se mohou snížit šance na předjíždění. Zvýší se rychlosti v zatáčkách,“ prohlásil Ricciardo.

Letošní fyzická příprava jezdců se od předcházejících sezon mírně liší. Pozornost se nesoustředí na co nejnižší hmotnost, ale na nabrání svalové hmoty. Ricciardo v tomto směru není žádnou výjimkou.

„Přetížení a celkový vliv na organismus pilota budou výraznější, takže nejdůležitější bude nabrat fyzickou sílu, abychom tomu mohli čelit,“ dodal Ricciardo.

Nový monopost Red Bullu, který ponese označení RB13, bude fanouškům představen za 11 dnů, tedy 26. února, na okruhu v Barceloně. Na stejném místě začnou o den později oficiální předsezónní testy. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson 

Doporučujeme

Články odjinud