Ricciardo čekal s Verstappenem horší vztah

Ricciardo čekal s Verstappenem horší vztah

Daniel Ricciardo očekával, že bude mít s Maxem Verstappenem jako svým týmovým kolegou v Red Bullu ve formuli 1 horší vztah. Australan také věří, že i po jeho přestupu do Renaultu zůstanou i nadále příteli.

Ricciardo a Verstappen spolupracovali u Red Bullu téměř tři roky, když mladý Nizozemec přišel do týmu po pěti závodech od začátku sezóny 2016.

Ačkoliv na trati spolu několikrát bojovali, jako například o vítězství ve Velké ceně Malajsie v roce 2016, a letos v Baku mezi nimi došlo i ke kolizí, mimo okruh spolu vycházeli velice dobře.

Ricciardo nyní odchází do továrního týmu Renault, věří však, že přátelství s Verstappenem bude pokračovat a když už nyní nebudou „přímými soupeři“, bude možná ještě lepší.

„Pokud nebudeme bojovat o stejnou část asfaltu. To by mohlo být ostré!“ říká s úsměvem Ricciardo v podcastu Red Bullu k hodnocení sezóny.

„Řekl bych, že vztah mezi Maxem a mnou byl lepší, než jsem si upřímně myslel, že bude. Jen naše osobnosti a naše sebevědomí. Skutečně věřím tomu, že on si myslí, že je nejlepší na světě, a já věřím tomu, že jsem to já. To samozřejmě může skřípat, ale minimálně v 99 % případů se nám to podařilo zvládnout. Byl to s ním dobrý a tvrdý souboj, který jsem si užil,“ dodal.

I Verstappenovi bude jeho týmový kolega chybět. „Daniel je celkově velice pozitivní člověk a neustále se směje. Je kolem něj dobrá atmosféra,“ říká vítěz pěti velkých cen.

„Je to lepší než mít nevrlého týmového kolegu, který s vámi nemluví. Je důležité mít v týmu dobrou atmosféru, takže se ji pokusím s Pierrem (Gaslym) vytvořit.“

Verstappen se přitom pro Ricciarda ukázal být silným týmovým kolegou už od svého prvního závodu za Red Bull ve Španělsku, který Verstappen po vzájemné kolizi jezdců Mercedesu Lewise Hamiltona a Nica Rosberga vyhrál.

„Myslím, že je to o trajektorii. Byl rychlý od prvního dne, jsem ale přesvědčen, že je nyní mnohem rychlejší než při jeho prvním vítězství pro Red Bull. Jsem si jistý, že se bude i nadále zlepšovat, bude ale záležet na tom, jak konkurenceschopný vůz bude mít,“ myslí si Ricciardo o Verstappenově budoucnosti.

„Pravděpodobně to bude určovat to, jak velkého úspěchu dosáhne. Je samozřejmě velmi talentovaný a já si souboje a rivalitu s ním užíval. Myslím, že jsme oba jako jezdci vyrostli, bylo to přínosem pro kariéry nás obou,“ uzavírá Australan.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud