Ricciardo by chtěl Hamiltona za týmového kolegu

Ricciardo by chtěl Hamiltona za týmového kolegu

Australan Daniel Ricciardo by si v budoucnu přál být týmovým kolegou čtyřnásobného mistra světa Lewise Hamiltona.

Ricciardo v současnosti závodí za stáj Red Bull spolu s holandským mladíkem Maxem Verstappenem. V minulosti byl však také týmovým kolegou Sebastiana Vettela, který je spolu s Hamiltonem jediným aktivním čtyřnásobným mistrem světa ve startovním poli.

Australanovi na konci tohoto roku končí smlouva u Red Bullu, a tak zatím není jasné, kterým směrem se bude ubírat jeho kariéra po roce 2018. Sám Ricciardo se nechal slyšet, že by se rád stal týmovým kolegou Lewise Hamiltona, pokud by se mu k tomu naskytla příležitost.

„Myslím, že ano“, odpověděl Ricciardo na otázku magazínu Racer, zda – li by mohl být rovnocenným týmovým kolegou pro některého z pilotů Ferrari nebo Mercedesu.

„Nikdy jsem příliš neřešil, koho mám za týmového kolegu. Lidé si budou myslet, že jsem lhář, ale vždy jsem si přál mít vedle sebe někoho rychlého, a to ze dvou důvodů: rychlejší parťák vás vždy donutí vymačkat ze sebe maximum a vy se díky tomu dozvíte, jak dobří doopravdy jste,“ prohlásil osmadvacetiletý Australan.

„Ve formuli 1 chci vyhrávat díky tomu, že jsem nejlepší, ne kvůli štěstí nebo souhře náhod. Být nejlepší znamená porazit ty nejlepší a já mám vedle sebe velmi dobrého Maxe (Verstappena).“

„Jednoho dne bych takto rád soupeřil s Lewisem (Hamiltonem), a to bez ohledu na příkazy a situaci v týmu. To by byla zábava.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud