Ricciardo bude v Británii závodit pro HRT místo Kartykejana

Ricciardo bude v Británii závodit pro HRT místo Kartykejana

Záložníka Red Bullu Daniela Ricciarda čeká v Silverstonu závodní debut ve formuli 1. Nikoliv však u jednoho z týmů rakouského výrobce nápojů, ale u Hispanie Racing.

Ricciardo má jisté závodní místo u Toro Rosso v příští sezóně, ale čím dál častěji se hovořilo o jeho nasazení už letos. Jaime Alguersuari ovšem začal podávat dobré výkony a ve Faenze neměli s kým se rozloučit, a tak Ricciarda umístili k HRT.

Australský závodník nahradí Narajna Kartykejana, jenž se do formule 1 letos vrátil po dlouhé přestávce. "Je to hodně vzrušující," uvedl Ricciardo pro Herald Sun. "Je to prostě úžasné, úžasné. Debutovat na Silverstonu je skvělé. Je to okruh, který znám dobře a který je jen kousek od mého druhého domova v Británii."

Ricciardo v minulosti ve formuli 1 testoval a letos jezdil pro Toro Rosso ve volných trénincích, přičemž podával přesvědčivé výkony. Pro Hispanii Racing by měl jezdit až do konce letošní sezóny s výjimkou Grand Prix Indie, v které by se měl do vozu vrátit Kartykejan na svůj domácí závod.

Doporučujeme

Články odjinud