Ricciardo během víkendu v Austinu usedne i za volant vozu NASCAR | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Ricciardo během víkendu v Austinu usedne i za volant vozu NASCAR

Daniel Ricciardo si víkend Velké ceny USA formule 1 zpestří demo jízdou ve voze NASCAR Dale Earnhardta jako odměnu za vyhranou sázku s výkonným ředitelem McLarenu Zakem Brownem.

Po svém přestupu do McLarenu před letošní sezónou Ricciardo přijal sázku od Browna, že v této sezóně dosáhne na své první stupně vítězů za britský tým.

Už v loňském roce se přitom vsadil s šéfem Renaultu, za který v letech 2019 a 2020 závodil, Cyrilem Abiteboulem, že pokud získá stupně vítězů, nechá si Abiteboul udělat tetování. Také tuto sázku Ricciardo vyhrál, když na stupních vítězů dojel na Nürburgringu a ještě v Imole.

Ricciardo je velkým fanouškem legendárního Earnhardta Sr., a ve F1 závodí s číslem 3, který měl na svém voze i sedminásobný šampion NASCAR, Brown se proto rozhodl, že pokud Ricciardo sázku vyhraje, daruje mu jízdu v Chevroletu Monte Carlo z roku 1984.

Poprvé se letos Ricciardo na stupně vítězů dostal ve Velké ceně Itálie, kterou senzačně vyhrál a jeho týmový kolega Lando Norris skončil druhý.

„Myslím, že k tomu dojde v následujících měsících. Nevím, jestli by k tomu mohlo dojít ve Spojených státech, uvidíme. Vím, že auto je v tuto chvíli v Evropě, ale kdo ví, možná ho pošlou do Austinu, aby odjel v Texasu pár kol,“ řekl před časem Brown.

Nyní McLarenu potvrdil, že Ricciardo do vozu usedne během víkendu Velké ceny USA v Austinu. Kromě toho od Browna dostal také model vozu, se kterým pojede.

Doporučujeme

Články odjinud