Ricciardo a Vergne by na postup do Red Bullu museli podávat výjimečné výkony

Ricciardo a Vergne by na postup do Red Bullu museli podávat výjimečné výkony

Toro Rosso je spokojené s dosavadními výsledky svých jezdců, ale myšlenky na postup do Red Bullu Racing jsou asi předčasné.

I když to zatím není jisté, mnozí v paddocku se domnívají, že Mark Webber smlouvu s Red Bullem už neprodlouží. Sebastian Vettel by v tom případě potřeboval příští rok nového týmového kolegu a přirozenou volbou by byl někdo z rodiny Red Bullu.

Šéf juniorské stáje Toro Rosso Franz Tost si však není jistý, že by Riccardo nebo Vergne byli na konci roku připraveni. "V tuto chvíli bych odpověděl ano i ne," uvedl pro oficiální stránky formule 1. "Oba by museli mít výjimečně dobrou druhou polovinu sezóny, protože nezapomínejte, že hovoříme o mistrech světa, takže požadavky jsou dost jiné než u týmu, jako je Toro Rosso."

"Ale nechápejte mě špatně, oba jsou na velmi dobré cestě a vše bude záležet na několika příštích měsících, jestli se jeden z nich, pokud to bude třeba, kvalifikuje do Red Bullu Racing."

Podle Tosta se oba jeho piloti zlepšují každým závodním víkendem, takže Toro Rosso nemá důvod k nespokojenosti. "Mám tedy pocit, že oba mají ve formuli 1 budoucnost," prozradil.

A kdo je lepší? "No, záleží jen na výkonnosti a určitě vidíte, že je Daniel se svými 11 závody navíc, což je víc než polovina sezóny, asi v lepší situaci. Právě teď má navrch, což jsme viděli v Barceloně. Ale to platí teď. Řekl bych, že by oba zapadli do konceptu Red Bullu," dodal šéf týmu z Faenzy.

Doporučujeme

Články odjinud