Ricciarda vnímám jako velkou pomoc, nikoliv jako hrozbu, říká Pérez | Foto: Getty Images / Mike Coppola

Foto: Getty Images / Mike Coppola

Ricciarda vnímám jako velkou pomoc, nikoliv jako hrozbu, říká Pérez

Pilot Red Bullu Sergio Pérez si myslí, že zkušenosti navrátilce Daniela Ricciarda pomohou stáj z Milton Keynes posouvat vpřed.

Když se před letošní sezonou stal Daniel Ricciardo rezervním jezdcem Red Bullu, kam se vrátil po čtyřech letech, kdekoho napadlo, zda příchod osminásobného vítěze závodu F1 nebude Sergio Pérez vnímat jako hrozbu. Mexičan však tyto teorie odmítá.

„Když jste v Red Bullu, měli byste podávat co nejlepší výkony. Nezáleží na tom, jestli tu Daniel je nebo není, Red Bull si může vybrat prakticky jakéhokoliv jezdce ze startovního roštu,“ řekl Perez novinářům po týmové předsezonní prezentaci.

„Myslím, že máme velké štěstí, že je Daniel s námi,“ dodal Mexičan a rovnou přidal důvody, pro které je rád za to, že je Australan součástí týmu.

„S úrovní zkušeností, které má, je dobré mít ho v továrně s inženýry. Když mluvíme o autě, je znát, že ví, o čem je řeč,“ prohlásil třetí muž loňské klasifikace mistrovství světa F1 na adresu Ricciarda.

Jednou z rolí rodáka z Perthu bude pomáhat Red Bullu s nastavením vozů, a to prostřednictvím jízd na simulátoru.

„Zejména během závodních víkendů to bude obrovskou pomocí,“ je přesvědčen Pérez, kterého čeká již třetí sezona v barvách rakouské stáje.

Doporučujeme

Články odjinud